Βελτιώνει τις συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης στο νησί της Σκιάθου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με το έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και είχε εξαγγελθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2021.  

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Τσανάκα, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Γιάννη Γιαννίτση, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων Αθ. Ζλατούδη και την παρουσία Υπηρεσιακών παράγοντων της Π.Ενότητας Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων περιόδευσαν στις περιοχές όπου σε λίγο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για τη συντήρηση του οδοστρώματος, της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης και της κατασκευής  επιπλέον 6 χλμ νέων πεζοδρομίων με αφετηρία τη συμβολή της οδού Παπαδιαμάντη με την περιφερειακή οδό  Σκιάθου μέχρι τις Κουκουναριές.

 Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων στο υφιστάμενο έρεισμα της οδού ανάντη η κατάντη αυτής. Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομίων στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιϊας, τοποθέτηση οδοστρωσίας, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση των πλακών πεζοδρομίου. Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται δίπλα σε όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.