Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει με τα έργα της να θωρακίζει αντιπλημμυρικά το νησί της Σκιάθου με έργο προϋπολογισμού 2.356.000 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός βρέθηκε σήμερα στο σημείο όπου υλοποιείται το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στην ιστορία του νησιού στην Αγία Παρασκευή μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Β. Σποράδων Δωρ. Κολυνδρίνη, τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα,τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Τσανάκα, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Γιάννη Γιαννίτση, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων Αθ. Ζλατούδη και την παρουσία Υπηρεσιακών παράγοντων της Π.Ενότητας Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων . Η διαπίστωση ήταν εμφανέστατη αν και το έργο δεν έχει υλοποιηθεί 100% παρόλα αυτά με τις τελευταία έντονες βροχοπτώσεις οι ίδιοι οι κάτοικοι και επιχειρηματίες ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη θεσσαλίας διαπιστώνοντας πως το έργο αυτό ασφαλίζει τους ίδιους και τις περιουσίες τους.

Η διαπίστωση ήταν εμφανέστατη αν και το έργο δεν έχει υλοποιηθεί 100% παρόλα αυτά με τις τελευταία έντονες βροχοπτώσεις οι ίδιοι οι κάτοικοι και επιχειρηματίες ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη θεσσαλίας διαπιστώνοντας πως το έργο αυτό ασφαλίζει τους ίδιους και τις περιουσίες τους.

Οι εργασίες

Τα προς εκτέλεση αντιπλημμυρικά έργα αφορούν γενικά:

-Στην κατασκευή έργων διευθέτησης της κοίτης των υδατορεμάτων με την κατασκευή ορθογωνικών τάφρων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

-Στην κατασκευή τεχνικών διάβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα στις θέσεις υφιστάμενων οδών.

-Στην επένδυση της κοίτης και των πρανών για την αποφυγή διαβρώσεων και υποσκαφών.

-Επένδυση των έργων διευθέτησης με πλάκες, στις θέσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε οι κατασκευές να συμβαδίζουν με την αισθητική της περιοχής και τον οικότοπο Natura.

-Κατασκευή έργων συναρμογής για τη συναρμογή των νέων έργων με τα υφιστάμενα.