Πώς ένα λευκό ή κίτρινο πικάντικό τυρί με ένα ζουμερό σαμιώτικο τοματίνι γίνεται μια «γκουρμέ» επιλογή; Ποιο είναι το συστατικό που απογειώνει ένα απλό σνακ για το σχολείο ή το γραφείο; Κι από πού προέρχεται η νοστιμιά της χωριάτικης σαλάτας, ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα;


«Το πιο απλό είναι και το πιο νόστιμο λέγαν οι παλιοί και φυσικά είχαν δίκιο. Λίγο χοντρό αλάτι, ένα λευκό ή κίτρινο πικάντικό τυρί, ένα καλό παξιμάδι και ένα ζουμερό σαμιώτικο τοματίνι αρκούν. Η φιλοσοφία της απλότητας και της διατροφικής αξίας μαζί, σε έναν πολύτιμο καρπό.», εξηγεί ο Γρηγόρης Γερασίμου, Έμπορος και Παραγωγός Φρουτολαχανικών.

Μαζί του, ταξιδεύουμε στην εύφορη Σάμο, σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, όπου παράγονται ελληνικά τοματίνια τύπου cherry, με τον διακριτικό τίτλο Tomaccini. «Η ενασχόλησή μου με τη γη ξεκίνησε το 1985. Ήταν μια καθαρά δική μου επιλογή που με το ίδιο πάθος στηρίζω μέχρι σήμερα, 36 χρόνια μετά», λέει χαρακτηριστικά.

vasilopoulos67

Η καλλιέργεια δημιουργήθηκε σύμφωνα με διεθνή πρότυπα. Πρόκειται για μια μονάδα, με τα πιο σύγχρονα μοντέλα παραγωγής, τα οποία διαρκώς αναπροσαρμόζονται βάσει των τεχνολογικών εξελίξεων για την Ολική Διαχείριση Θερμοκηπίου και Υδροπονίας. Ταυτόχρονα, ακολουθούνται οι διεθνείς κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, καθώς και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κατά HACCP, ενώ έχει πιστοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια βάσει του GLOBALG.A.P.«Με εμπνέει η δημιουργία ενός προϊόντος ξεχωριστού, υγιεινού, και αγνού. Πάντα, με σεβασμό στον καταναλωτή.», συμπληρώνει ο Γρηγόρης Γερασίμου

Η συνεργασία του Γρηγόρη Γερασίμου με την ΑΒ Βασιλόπουλος ξεκίνησε το 2010. Πρόκειται για μία συνεργασία αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που όλα αυτά τα χρόνια βασίζεται σε έναν κοινό στόχο: να φτάνουν στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού φρέσκα, υγιεινά, ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος: «Χωρίς την ΑΒ, δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε σήμερα! Η διορατικότητα των ανθρώπων της μας βοήθησε να αναπτυχθούμε και να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα που σήμερα μας εμψυχώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

Στα στοιχεία που καθιστούν ξεχωριστό το σαμιώτικο Tomaccini, εκτός από την ποιότητα και τη νοστιμιά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η πρωτοποριακή συσκευασία των 220 γραμμαρίων, μέσω της οποίας δόθηκε η ευκαιρία στον καταναλωτή να γευτεί τομάτες τύπου ελιάς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

vasilo385

Σύμφωνα με τον Έμπορο και Παραγωγό Φρουτολαχανικών, Γρηγόρη Γερασίμου, «Όταν ξεκινήσαμε, το προϊόν πουλούσε την εβδομάδα γύρω στα 1.500 κυπελάκια. Εμείς, όμως, θέλαμε να μπούμε σε περισσότερα ελληνικά σπίτια. Και τα καταφέραμε!».

Σήμερα, το Tomaccini, το αγαπημένο των Ελλήνων, έχει θέση σε 20.000 ελληνικά νοικοκυριά, σε όλη τη χώρα. Και αυτό είναι ένα επίτευγμα παραγωγικότητας και διατροφικής αξίας.Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here