ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ–  OAEE(ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ(ΤΑΕ) – ΝΑΤ – ΑΓΕΤ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία «Ρήγα Φεραίου» έξω από τον κεντρικό ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» για να εκφράσουν την αντίθεσή τους απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καθιστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες.

Με κεντρικό σύνθημα «Με τον αγώνα μας να μην τους επιτρέψουμε τον επανυπολογισμό και το κόψιμο των συντάξεών μας και τη μείωση του αφορολόγητου».

Οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας ( ο Γεν. γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ» Βόλου – Παναγής Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ περιφέρεια Θεσσαλίας «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» – Λαμπαδάρης Απόστολος, ο Γεν. γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Ν. Μαγνησίας – Γερογιάννης Κων/νος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών  Συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας – Ευθυμίου Παρασκευή ) στους χαιρετισμούς τους επισήμαναν την ανάγκη συσπείρωσής όλων των συνταξιούχων σε κοινό αγώνα και ότι «η σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Δεν πρόκειται να την αποδεχτούμε, δεν πρόκειται να την νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας, δεν πρόκειται να υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα, μέχρι να την καταργήσουμε.»

Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Ρούσσας Γεώργιος επισήμαινε ότι «…μπροστά σε αυτή τη κατάσταση και σε ότι θα ακολουθήσει, μία είναι η απάντηση. Να δυναμώσουμε την δράση μας, την αγωνιστικότητα του συνταξιουχικού κινήματος με βάση τις απαιτήσεις του σήμερα, που θα αποτελέσει στήριγμα στην δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια του  συνταξιουχικού κινήματος και του λαού μας.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να διευρυνθεί το ενιαίο μέτωπο όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, το δυνάμωμα των ίδιων των οργανώσεων μας, τη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες  μας, όλο και μεγαλύτερου αριθμού συνταξιούχων και μαζί με όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα να κάνουμε πράξη το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους».

Μετά την ομιλία διαβάστηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας – Κοντονίνα Αθανάσιο το ψήφισμα-υπόμνημα διαμαρτυρίας που στην συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παραβρισκόμενους συνταξιούχους της συγκέντρωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και οι εκπρόσωποι των διοργανωτικών οργανώσεων των συνταξιούχων Μαγνησίας, κατέθεσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παραβρισκόμενους στον προϊστάμενο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Διεύθυνση Διοίκησης Μαγνησίας.

Στο τέλος οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας κάλεσαν όλους τους συνταξιούχους να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις εκδηλώσεις του εργατικού κινήματος για την 1η Μάη και να επισκεφτούν την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία με θέμα: « Την στάση του εργατικού κινήματος διαχρονικά,  απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».  Η έκθεση θα λειτουργεί στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Βόλου και θα υπάρχει ξενάγηση από τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Βογιατζή Θανάση. Η  έκθεση θα λειτουργεί από την Τετάρτη 25/04 μέχρι τη Δευτέρα 30/04 και τις ώρες 18.00-21.00μμ.

Οι Διοικήσεις

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ