Η νεοσύστατη διοργάνωση της LEN, το EuropaCup, ανοίγει σήμερα (1/2) την αυλαία της με την έναρξη των αγώνων στο Βόλο και το Όστερχουτ της Ολλανδίας, στους προκριματικούς Ομίλους των Γυναικών. Το πρόγραμμα των αγώνων στο Βόλο.

νεοσύστατη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), EuropaCup, για τις Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, ανοίγει σήμερα (1/2) την αυλαία της με την έναρξη των αγώνων στο Βόλο και το Όστερχουτ της Ολλανδίας, στους προκριματικούς Ομίλους των Γυναικών.

Στον Β’ Όμιλο του Βόλου, όπου και η Εθνική μας ομάδα, μετέχουν επίσης η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Γερμανία και το Ισραήλ, ενώ στον Α’ Όμιλο έχουμε: Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Κροατία. Παρατηρητής εδώ είναι ο Νίκος Σταυρόπουλος, ενώ στους διαιτητές περιλαμβάνεται και η ελληνίδα Ναταλί Μαρκοπούλου.

Οι 3 πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο, θα περάσουν στο Final Six της διοργάνωσης, με τις 1ες των Ομίλων να περνούν απευθείας στα ημιτελικά.

Το πρόγραμμα των αγώνων στο Βόλο (Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας):

Πέμπτη, 1/2

19.00 Ιταλία – Ουγγαρία

20.30 ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία

Παρασκευή, 2/2

09.30 Ιταλία – Ισραήλ

11.00 Ουγγαρία – Γερμανία

19.00 Ισραήλ – Γερμανία

20.30 ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

Σάββατο, 3/2

19.00 Ιταλία – Γερμανία

20.30 ΕΛΛΑΔΑ – Ισραήλ

Κυριακή, 4/2

08.30 Ισραήλ – Ουγγαρία

10.00 ΕΛΛΑΔΑ- Ιταλία

Διαιτητές είναι οι: Ντιμάς (Ολλανδία), Χαμαντρέου (Ισπανία), Ντρέβαλ (Ρωσία), Μπλανκάρ (Γαλλία) και παρατηρητής ο Ελβετός, Ρασίν. Από το «Μπιρό» της LEN, θα παραβρεθεί ο Αλεξάνταρ Σόσταρ (Σερβία) και από την Ιατρική της Επιτροπή, ο Κυριάκος Νανούσης γιατρός της ΚΟΕ.

Η Εθνική μας ομάδα, μετέβη χθες (31/1) στο Βόλο, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Μορφέση, να έχει επιλέξει την ακόλουθη 13άδα: Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Αναστασία Καλαργυρού, Ελένη Ξενάκη, Μαρία Πάτρα, Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Ιωάννα Χυδηριώτη.

Στο Βόλο μεταβαίνουν επίσης η συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Αγγελική Γερόλυμου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νέων γυναικών Στέφανος Λέανδρος, η έφορος Βάσω Γαρελίδη και η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη.

Οι αγώνες του Βόλου θα μεταδοθούν Live Streaming από τη LEN (www.len.eu), μέσω ΕΡΤ, ενώ αγώνες θα μεταδοθούν και από το KOE LIVE TV, που επανέρχεται με προοπτική κάλυψης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των αθλημάτων μας.