Σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης θα τεθεί η ΔΕΥΑΜΒ ώστε να απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής 15 εκατ. ευρώ στην ΕΡΓΗΛ και στους εργαζόμενους οι οποίοι θα μεταφερθούν, όπως και η ύδευση-αποχέτευση, σε Αντιδημαρχία, με περικοπές στους μισθούς μέχρι στα επίπεδα των υπόλοιπων δημοτικών υπαλλήλων.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο μετά τις εξελίξεις με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ άσκησε κριτική στη Δικαιοσύνη, σε εργαζόμενους (ας προσέχατε, υπάρχουν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων), στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή (κάποιοι αυτοκτονονύν σε άλλες πόλεις, είπε), σε βουλευτές (οι περισσότεροι έπρεπε να ανοίξουν την πόρτα της φυλακής και να μπουν μόνοι τους μέσα) κ.α. ενώ δήλωσε πως χάθηκε μια μάχηκαι όχι ο πόλεμος και πως το νερό θα παραμείνει στον Δήμο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης υπήρξε ένταση όταν εργαζόμενη στη ΔΕΥΑΜΒ, αδελφή της Υφυπουργού κ. Παπανάτσιου, σχολίασε από το ακροατήριο, τις δηλώσεις του κ. Μπέου όταν ο Δήμαρχος μιλούσε για την ειδική εκκαθάριση, μια διαδικασία που έχει βιώσει όπως είπε με τον Πανιώνιο. «Οι διεκδικητές χρεών παίρνουν φωτογραφία τα τρία με νόμο. Αυτός είναι ο σκοπόας μας…»

IMG_20180426_113956

«Δήμαρχε μπερδεύετε τον Δήμο με την ΠΑΕ», σχολίασε η αδελφή της κας Παπανάτσιου, εργαζόμενη στη ΔΕΥΑΜΒ.

Μπέος: Κυρία μου ξέρω καλά να διοικώ τον Δήμο γι αυτό έχουμε ταμείο 20 εκατ. Είστε ανενημέρωτη. Ο νόμος για εκκαθάριση αφορά πλέον και τις ΔΕΥΑ.

Εργαζόμενη: Θα διαγραφούν και τα χρέη του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΜΒ;

Μπέος: Εδώ στη συνέντευξη ερωτήσεις κάνουν οι δημοσιογράφοι. Εσείς πως είστε εδώ κυρία μου; Δεν είστε στη δουλειά σας; Πήγαινε γρήγορα στη δουλειά σου μην σου κάνω αναφορά. Χρησιμοποιείς την ιδιότητα της αδελφής σου που είναι Υφυπουργός.

Τελικά η εργαζόμενη, με τις προτροπές και συναδέλφων της, αποχώρησε από την αίθουσα.

pap

Ο κ. Μπέος, τόνισε ότι τα Ταμεία είναι κλειστά και δεν θα γίνει καμία διακοπή νερού. Για τους εργαζόμενους με τους οποίους θα έχει συνάντηση την Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στη ΔΕΥΑΜΒ, είπε ότι έχει διασφαλιστεί η μισθοδοσία τους για ένα τρίμηνο και πως εάν προχωρήσει το planB και τεθεί σε ειδική εκκαθάριση η ΔΕΥΑΜΒ, θα μλιοστάσια;εταφερούν στον Δήμο, όχι με ειδικό μισθολόγιο που έχουν τώρα αλλά με το μισθολόγιο των υπολοίπων δημοτικών υπαλλήλων και μπορεί από 1000 να παίρνουν 820 ευρώ ενώ θα θιγούν οι υψηλόμισθοι που παίρνουν σήμερα 2.500 και 3.000 ευρώ.

IMG_20180426_111033

Για τη Δικαιοσύνη διερωτήθηκε τι αποφάσεις βγάζουν τα Δικαστήρια. «Πως διαβάζουν τον νόμο; Η Πρόεδρος που έβγαλε την απόφαση θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα και να γεμίσει ο Βόλος σκατά; Που θα πάνε τα ακάθαρτα αν δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια; Η συγκεκριμένη Πρόεδρος που απέρριψε αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ, έκρινε υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και όχι για τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον. Η συγκεκριμένη εταιρία κέρδισε όλες τις δικαστικές μάχες στον Βόλο. Εμείς τη νέα προσφυγή εξετάζουμε από Δευτέρα αν θα την καταθέσουμε στην Αθήνα, ανέφερε ο Δήμαρχος και κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν θέση.

ZEBEOGLOU

O Πρόεδρος των εργαζομέων κ. Β. Ζεμπέογλου απαντώντας στον Δήμαρχο είπε: «Συνάδελφοι για το θέμα της ΕΡΓΗΛ σύρθηκαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις. Διώχθηκαν πειθαρχικά και έχουν βγει αποφάσεις. Πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για τις ευθύνες εργαζομένων και όλοι μαζί από εδώ και πέρα να δούμε πως θα διατηρηθεί η ΔΕΥΑΜΒ ως προς την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της».
Στο μεταξύ, στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ, στον ισόγειο χώρο των Ταμείων, έχουν κατεβεί τα ρολά και δεν γίνονται συναλλαγές.

DEYAMV_KLISTO

IMG_20180426_121202

IMG_20180426_121236

 

 

 

myvolos.net

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ