Σοβαρό ατύχημα με σχεδόν μισό πελώριο πλάτανο να πέφτει από την πλατεία Πορταριάς στον κεντρικό δρόμο, σημειώθηκε γύρω στις 8 μ.μ. σήμερα κι ενώ ο χώρος είχε σημαντική κίνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τμήμα πλατάνου που ασθενούσε χρόνια και έγερνε επικίνδυνα από την κεντρική πλατεία προς την πλευρά του δρόμου με τους επαγγελματίες της περιοχής να έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τους αρμόδιους την αποκλάδωση του δέντρου από τα ασθενή τμήματά του.

Τελικά σήμερα το απόγευμα, ο μισός σχεδόν πλάτανος διαχωρίστηκε ξαφνικά κι έπεσε στον δρόμο τραυματίζοντας μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια του περιπτέρου και προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα μοτοποδήλατα και αυτοκίνητα.

Στο σημείο, λίγες ημέρες μετά την ισχυρή έκρηξη στο εστιατόριο ¨Σκαλάκια» που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, επικράτησε πανικός με τον κόσμο να μην γνωρίζει πόσοι είχαν τραυματιστεί κάτω από τα κλαδιά του μεγάλου πλάτανου, ούτε και να μπορεί να τα απομακρύνει λόγω του μεγάλου βάρους τους.

Κάτοικοι της περιοχής προσέτρεξαν στο σημείο και με αλυσοπρίονα, άρχισαν να απομακρύνουν τμήματα του πλατάνου ενώ κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ.

Τελικά, μετά από μεγάλες προσπάθειες ο δρόμος άνοιξε και συνεχίστηκε η απομάκρυνση των κλαδιών και άρχισε η καταγραφή των ζημιών και σε γειτονικά κτίρια τα οποία καταπλάκωσαν τα βαριά κλαδιά.

Ο Δήμος Βόλου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Βόλου κα ιαναφέρει:

Τμήμα από μεγάλο πλάτανο, στην πλατεία της Πορταριάς, που προφανώς «χτυπήθηκε» από την τρομακτική έκρηξη στην ταβέρνα «Σκαλάκια» έπεσε, στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου, στον κεντρικό δρόμο, προκαλώντας τον τραυματισμό μιας γυναίκας, αλλά και διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Αμέσως στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν συνεργεία του Δήμου Βόλου για να απομακρύνουν τα μεγάλα κλαδιά και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

myvolos.net

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ