Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΒΟΛΟΥ εμφανίσθηκε με μεγάλη επιτυχία  στο 19° Χορωδιακό Φεστιβάλ Λιτόχωρου, το Σάββατο 5 Μαΐου 2018.

Η Τετράφωνική Μικτή Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Ν.Αγχιάλου, μετά  από ένα μικρό διάλειμμα σε εμφανίσεις και συμμετοχές, λόγω και της αλλαγής μαέστρου, επανήλθε στο χορωδιακό προσκήνιο με μία ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση, με την νέα διεύθυνση της μαέστρου κας Μαριάννας Σαμαρτζή.

Πρόκειται για το 19° Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε από την χορωδία Λιτόχωρου , στην κατάμεστη αίθουσα του «Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου».

Οι διοργανωτές, άνθρωποι ζεστοί και φιλόξενοι και με ένα υψηλό επίπεδο οργάνωσης, πριν από την καθορισμένη έναρξη προσέφεραν στην χορωδία μας τη δυνατότητα ξενάγησης στο μουσείο του «Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου», που βρίσκεται δίπλα στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του βουνού και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νεόδμητα μουσεία, όπου και οι Χορωδοί μας είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις πλαγιές του βουνού των Ολύμπιων Θεών, μέσα από την προβολή τρισδιάστατης βιντεοταινίας ενός τύπου «φυσικής – εικονικής ανάβασης» και να πληροφορηθούν για τα ιδιαίτερα φυσικά στοιχεία τόσο της περιοχής όσο και του Ολύμπου.

Το κοινό ιδιαίτερα θερμό, και με ενθουσιασμό συνόδευε με ρυθμικά χειροκροτήματα την Χορωδία μας κατά τη διάρκεια ερμηνείας του προγράμματος μας, καθώς κατάφερε με τη ζωντάνια της να το ξεσηκώσει.Στο τέλος, ακολούθησε η απονομή και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τους οικοδεσπότες, με την υπόσχεση να ανταμωθούμε πάλι μουσικά και στον τόπο μας.

Το πρόγραμμα της χορωδίας, περιλάμβανε αγαπημένα έργα ελλήνων συνθετών, όπως Πλέσσα, Χατζήνάσιο, Νικολόπουλο και Τσιτσάνη.Η συνοδεία της χορωδίας στο πιάνο από την πιανίστα Φρόσω Γαρδικλή ήταν καθοριστική στην επιτυχημένη εμφάνιση μας.

Μετά το πέρας της βραδιάς, ακολούθησε φιλοξενία για φαγητό στην Λέσχη Αξκων Φρουράς Λιτόχωρου, όπου και είχαμε τη δυνατότητα οι χορωδίες να έρθουμε πιο κοντά και να διασκεδάσουμε με χορό και τραγούδι.

Η Τετραάφωνη Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Ν.Αγχιάλου, συνεχίζει τις δράσεις της με αμείωτους ρυθμούς, προάγει τον πολιτισμό στην περιοχή της Αγχιάλου και ευρύτερα στον νομό της Μαγνησίας.Διοργανώνει το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, το ετήσιο Χορωδιακό Φεστιβάλ της που αποτελεί πλέον θεσμό, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και με τη συμμετοχή ακόμη τριών χορωδιών, ενώ ετοιμάζεται παράλληλα και για άλλες σημαντικές εμφανίσεις και διοργανώσεις.