Η ΔΔΕ Μαγνησίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, Φιλολόγου-συγγραφέως Σοφίας Κανταράκη, διοργανώνει το Μαθητικό Λογοτεχνικό Συνέδριο με στόχο τη θεσμοθέτησή του ως εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας απήχησης. Το συνέδριο, με θέμα «Ο Παπαδιαμάντης διαλέγεται με τους μαθητές», πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Σχολικών συμβούλων Μαγνησίας ΠΕ02, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού, το Σύνδεσμο Φιλολόγων και τον Δήμο Σκιάθου.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με τις εναρκτήριες εισηγήσεις του πρώτου μέρους: την Πέμπτη 3 Μαΐου από 17:00 έως 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας Βόλου και με τις μαθητικές παρουσιάσεις του κύριου μέρους την Παρασκευή 4 Μαΐου από τις 09:00 έως 15:00 στον ίδιο χώρο.

Αφόρμηση για την επιλογή του συγκεκριμένου πεζογράφου αποτελεί ο γεγονός ότι ο Παπαδιαμάντης σήμερα, λιτός και ταυτόχρονα εξαιρετικά διεισδυτικός τόσο στο βίο όσο και στο έργο του, παραμένει επίκαιρος και διαχρονικός όσο ποτέ, γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με κοινωνικά μηνύματα τη μαθητιώσα νεολαία μας, αλλά και την τοπική κοινωνία, ανοίγοντας ταυτόχρονα έναν αναγνωστικό δίαυλο με το έργο του.

Στόχος του συνεδρίου είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του από την εκπαιδευτική κοινότητα με προτάσεις των μαθητών οι οποίες διακρίνονται από πρωτοτυπία, δημιουργικότητα, βιωματική προσέγγιση και φαντασία. Επίσης, αποτελεί μια καινοτόμο δράση κατά την οποία δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές σχολείων να συναντηθούν, να καταθέσουν τις απόψεις τους σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να δημιουργήσουν δεσμούς μεταξύ τους που μπορεί να οδηγήσουν σε ευρύτερες συνεργασίες πάνω σε θέματα λογοτεχνίας. Το Συνέδριο στελεχώνεται από την εξής οργανωτική και επιστημονική Επιτροπή:

 

Επιστημονική επιτροπή

Παπαρούση Μαρίτα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο ΠΤΔΕ

Κανδήλα Ιουλία Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Μαγνησίας

Τσιάμαλος Ηρακλής Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Μαγνησίας

Κανταράκη Σοφία Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας

Μαντζώρου Βασιλική Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας

Λαμπροπουλου Βασιλική Γ. Γραμματέας της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών

 

Οργανωτική επιτροπή

Πρόεδρος: Σαβελίδης Σωκράτης Διευθυντής ΔΔΕ Μαγνησίας

 

Μέλη: Φασουράκη Ρηγώ Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων ΔΔΕ Μαγνησίας

Ανδρουλάκη Σάσα Φιλόλογος

Χατζηδημητρίου Ελένη Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Φιλόλογος

Συκιώτης Ανδρέας Φιλόλογος Διευθυντής 8ου Γυμνασίου Βόλου

Γώγου Νάνσυ Φιλόλογος

Γιαννά Ευαγγελία Φιλόλογος

Παυλίδου Δέσποινα Φιλόλογος

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε.

ΣΑΒΕΛΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

PhD, MSc Μηχανολόγος ΠΕ17.02

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ