Μαγικά αναμένεται να είναι και τα φετινά Χριστούγεννα στο Βόλο. Το επιτελείο του Δήμου Βόλου και συνεργεία των υπηρεσιών του εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του στολισμού της πόλης, που φέτος θα είναι ακόμη πιο πλούσιος, αλλά και για την ολοκλήρωση του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων, που φέτος αναμένεται να ανοίξει η Ελενα Παπαρίζου και ο Stan, κατά κόσμον Στράτος Αντιπαριώτης.

 

Ο «μπλε ουρανός» είναι ήδη έτοιμος να ανάψει και να φωτίσει τη λεωφόρο Δημητριάδος. Μπλε ουρανός όμως θα υπάρχει και στην Κουμουνδούρου, Γκλαβάνη, Σπυρίδη έως την Αλεξάνδρας, στην Ερμού και στην Αγίου Νικολάου.

Φέτος όμως πιο φωτεινή θα είναι και η Ιάσονος, πάνω από την οποία αναμένεται να κρεμαστούν μεγάλες φωτιζόμενες μπάλες. Ενίσχυση του εορταστικού φωτισμού, θα υπάρχει τόσο στην Ιωλκού όσο και στην Κ. Καρτάλη.

Το ψηλότερο δέντρο στη χώρα, αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ακόμη ψηλότερο, κατά τρία μέτρα. Ηδη έχει στηθεί ο σκελετός του απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου, όπου εξακολουθεί να είναι τοποθετημένη η πινακίδα «I love Volos».

Ακριβώς απέναντι από το δέντρο έχει στηθεί ειδική κατασκευή, απ’ όπου ο Αϊ Βασίλης με το έλκηθρο και τους ταράνδους του θα «πετά» πάνω από την Γρηγορίου Λαμπράκη, σε μήκος 40 μέτρων. Θα είναι μια φωτιζόμενη κατασκευή, που θα ανάβει σταδιακά και θα δίνει την εικόνα της πτήσης του Αϊ Βασίλη με το έλκηθρό του πάνω από την πόλη.

Και φέτος, ξεχωριστό ρόλο στις γιορτινές εκδηλώσεις θα έχει η Αργώ, που θα στηθεί και θα φωτιστεί στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου. Από εκείνο το σημείο άλλωστε, θα δοθεί και το σήμα έναρξη των γιορτινών εκδηλώσεων, στις 30 Νοεμβρίου, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες, την Ελενα Παπαρίζου και τον Stan που θα ανάψουν και τα φώτα της πόλης.

Η «ζωντανή» φάτνη θα στηθεί για μία ακόμη χρονιά στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου.

Το χωριό του Αϊ Βασίλη, θα λειτουργήσει στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου, ενώ στην πλατεία Πανεπιστημίου θα στηθεί Σοκολατούπολη. Πρόκειται για έναν κλειστό χώρο 500τ.μ., μέσα στον οποίο θα φιλοξενηθούν1.200 λίτρα σοκολάτας! Θα υπάρχουν καταρράκτες σοκολάτας, παρασκευαστήρια, μουσείο σοκολάτας.

Εκτός από τον στολισμό, ο Δήμος Βόλου, προετοιμάζει ήδη το γιορτινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει περί τις 140 εκδηλώσεις: θεατρικά, συναυλίες, εικαστικά, παιδικό σινεμά, όλες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Θεσμός είναι το γιορτινό τραπέζι που θα στηθεί για όλη την πόλη και θα επαναληφθεί φέτος, όπως επίσης η εκδήλωση με τα φαναράκια, αλλά και το μουσικό φορτηγό που πέρυσι έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Και φυσικά η μασκότ της πόλης, ο Νικόλας, και η παρέα του, ο Μίκυ, ο Ντόναλντ, η Μίνυ και άλλοι ήρωες θα είναι παρόντες για να δίνουν το γιορτινό ρυθμό.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ