Από την ακτή της Νέας Αγχιάλου ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών, που υλοποιεί για τρίτη χρονιά φέτος ο Δήμος Βόλου, ενόψει και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου. Την παραλία της Νέας Αγχιάλου καθάρισαν παιδιά από τα σχολεία της περιοχής και συγκεκριμένα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου “Ευγένειο” και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου “Βαρνάλειο” σε συνεργασία με τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βόλου μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

 

Στα παιδιά μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” και το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής “Αγαπώ την πόλη μου – Συμμετέχω”, γάντια και σακούλες για να καθαρίσουν την παραλία ενώ πρέπει να αναφερθεί πως οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των διευθυντών τους κ. Ηρακλή Τσέλιου (Βαρνάλειο) και κ. Ιωάννη Φραγκογιάννη (Ευγένειο), κρέμασαν ζωγραφιές για τη προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών σε όλα τα αποδυτήρια κατά μήκος της παραλίας.

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Πράττος επισήμανε πως “σήμερα από την ακτή της Νέας Αγχιάλου γίνεται η εκκίνηση για τον καθαρισμό των ακτών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος ώστε όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους λουόμενους.  Στο πλευρό μας κάθε χρόνο είναι τα παιδιά και οι καθηγητές σχολείων της περιοχής μας, αποτελώντας έτσι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά τον εθελοντισμό, ωθώντας μας όλους να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε να αγαπάμε και να προσέχουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Ας οργανωθούμε και ας φροντίσουμε να παραμείνουν καθαρές οι ακτές μας δίνοντας και εμείς με την σειρά μας το παράδειγμα πως οι ίδιοι πρέπει να φροντίζουμε για να διατηρούμε καθαρές τις πόλεις και τις ακτές”.

 

Στην συνέχεια ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας και συγκεκριμένα τα συνεργεία συγκέντρωναν σε μικρά βουναλάκια τα σκουπίδια και τα παιδιά τα μάζευαν στις σακούλες καθαρίζοντας όλο το μήκος της παραλίας.

 

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών συνεχίζεται αύριο Τρίτη 9 Μαΐου 2017 με τον καθαρισμό της παραλίας “Χρυσή Ακτή Παναγίας” με την συνδρομή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σέσκλου.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:

 

Ημερομηνία

Ακτή

Δευτέρα 08/05/2017

Ακτή Αγχιάλου

Τρίτη 09/05/2017

Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Τετάρτη 10/05/2017

Ακτή Αναύρου και Πλάκες

Πέμπτη 11/05/2017

Ακτή Αλυκών

Παρασκευή  12/05/2017

Ακτές Αγίου Στεφάνου

Δευτέρα 15/05/2017

Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά

Τρίτη 16/05/2017

Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια

Τετάρτη 17/05/2017

Ακτή Πλατανιδίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ