Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στις 29/1/2018, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Τάσος Τσιαπλές, Αστέρης Χαλάτσης και Γιώργος Λούμας) που στηρίζεται από το ΚΚΕ, ανέδειξαν με επερώτηση τους το μεγάλο θέμα της ρύπανσης του Τιταρήσιου ποταμού στο Ν. Λάρισας. Συγκεκριμένα στην επερώτηση τους, ανέφεραν ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, στον ποταμό Τιταρήσιο, που διαρρέει την περιοχή των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου και καταλήγει στον Πηνειό ποταμό, εμφανίσθηκαν έντονα σημάδια ρύπανσης των νερών του, τα οποία ήταν μαύρα και αφρισμένα, προκαλώντας ανησυχία στους γεωργούς, κτηνοτρόφους και φυσικά στους κατοίκους πολλών οικισμών, με δεδομένο ότι τα νερά του ποταμού (επιφανειακά και κυρίως υπόγεια) χρησιμοποιούνται για την ύδρευση κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της πόλης της Λάρισας, του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, της Φαλάνης και άλλων χωριών, αλλά και για την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων χωραφιών και πότισμα ζώων, στις περιοχές Τυρνάβου και Ελασσόνας. Ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση των αιτιών ρύπανσης και την τιμωρία όσων ευθύνονται γι’ αυτήν, με δεδομένο ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα, αφού αρκετές επιχειρήσεις (τυροκομεία, κτηνοτροφικές μονάδες, αποστακτήρια, κ.α), ρίχνουν εδώ και χρόνια τα απόβλητα στον Τιταρήσιο.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, στήριξαν την αγωνιστική πρωτοβουλία και το ψήφισμα αθλητικών σωματείων, προπονητών, αθλητών και γονέων της Λάρισας, που χρησιμοποιούν αθλητικούς χώρους στο ΕΑΚΛ, ενάντια στην απόφαση της διορισμένης από την κυβέρνηση Δ.Ε του ΕΑΚ Λάρισας, να επιβάλει με απειλές για έξωση σε όσους δεν υπακούσουν να δεχθούν την είσοδο στους χώρους μέσω ηλεκτρονικής πύλης με τη χρήση μαγνητικής κάρτας. Εξέφρασαν επίσης την στήριξη στα δίκαια αιτήματα τους και ζήτησαν και έγινε αποδεκτό από το Π.Σ, να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επισκεφθεί τον πρόεδρο του ΕΑΚΛ, προκειμένου να του εκφράσει την αντίθεση του Π.Σ στην απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Στήριξαν τον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών της Θεσσαλίας και γενικότερα, που οργανώνεται με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπή των μπλόκων, καθώς και τα αιτήματά τους. Καταδίκασαν επίσης την προβοκατόρικη και υπονομευτική αναφορά του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις που αποφασίσθηκαν από τα συλλογικά συνδικαλιστικά τους όργανα και τις Γ.Σ, λέγοντας ότι είναι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ, μην μπορώντας να κρύψει όχι μόνο την έχθρα του προς το ΚΚΕ, αλλά και στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα που πάει κόντρα στις πολιτικές που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο υπηρετεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατήγγειλαν τις προσπάθειες τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και των παρατάξεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, να συμβάλουν στην αναπαραγωγή του επικίνδυνου εθνικισμού, σωβινισμού και αλυτρωτισμού, με τα δυο ψηφίσματα που κατέθεσαν από τη μια οι σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής και από την άλλη οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συντάχθηκαν και οι σύμβουλοι της Ν.Δ και των ΑΝΕΛ, ανάγοντας ως κύριο το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, αθωώνοντας τον βρώμικο ρόλο και τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας). Μάλιστα η Χρυσή Αυγή, έφτασε να μιλά για την ανάγκη στρατιωτικής εισβολής της Ελλάδας στα Σκόπια και την προσάρτηση τμήματος της γειτονικής χώρας!

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανέφεραν ότι η πρόταξη ξανά του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αποσυνδεδεμένη από όλα τα υπόλοιπα, ξεκίνησε προκειμένου να κρυφτούν οι οξυμένοι ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην περιοχή, αφού ΗΠΑ -ΝΑΤΟ επείγονται να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του (Ιούλη 2018), για κερδίσουν έδαφος στα Δ. Βαλκάνια, ενώ η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την επιρροή που έχει στα Βαλκάνια.         Τα προβλήματα των αλυτρωτισμών, των εθνικιστικών και επεκτατικών βλέψεων, από τις αστικές τάξεις των Σκοπίων, της Αλβανίας, της Τουρκίας, πατάνε και στηρίζονται από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε, που έχουν μεγάλα συμφέροντα από τον έλεγχο της περιοχής. Από το όνομα της γειτονικής χώρας, με γεωγραφικό προσδιορισμό, αν διασφαλίζονταν ότι θα εξαλειφθούν αλυτρωτικές βλέψεις στο σύνταγμα και άλλα σχετικά, δεν κινδυνεύει η χώρα μας. Ο κίνδυνος προέρχεται από την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, που προωθούν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Αυτό το αποδεικνύει και το γεγονός, ότι με την Τουρκία ή την Αλβανία που είναι και αυτές στο ΝΑΤΟ, δεν υφίσταται θέμα ονόματος, αλλά με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, έχουν επεκτατικές, αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας.

Διαχώρισαν τη θέση τους από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και κάλεσαν το λαό μας, να μην πέσει στην παγίδα της στείρας ονοματολογίας, αλλά να απαιτήσουν να δοθεί βάρος σε εγγυήσεις, σε προϋποθέσεις για μια λύση που θα βρίσκεται μακριά από αλυτρωτισμούς, από εθνικισμούς, που θα υπερασπίζεται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μακριά από αλλαγές συνόρων. Οι εργαζόμενοι να μην παγιδευτούν όπως το 1992. Αυτά τα συλλαλητήρια καλλιεργούν τον σοβινισμό και τον εθνικισμό, το μίσος μεταξύ των λαών. Η προσπάθειά που γίνεται από τα αστικά κόμματα, να χαράξουν διαχωριστικές γραμμές δεν μπορεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι όλα μαζί τα κόμματα αυτά, στηρίζουν το ΝΑΤΟ, την πολιτική των ΗΠΑ – ΕΕ, που είναι η αιτία της κατάστασης στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.
Στα Βαλκάνια ζήσαμε την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μια ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει.  Γι’ αυτό πρέπει να παλέψει ο λαός μας: Για καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, σε όλους τους λαούς.
Ενάντια στις πολεμικές δαπάνες για δράση έξω από τα σύνορα, αλλά για δαπάνες κάλυψης των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.