Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και φέτος υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας ως λογότυπο της: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». 

Στα πλαίσια του εορτασμού της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου, με υπεύθυνο της διοργάνωσης τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Ν. Νιάφα.

Διεξήχθησαν αγώνες στα ομαδικά αθλήματα: ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση (βόλεϋ) και επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα στίβου: άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, σφαιροβολία και αγώνες δρόμου 50 και 800 μέτρων.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν μεγάλη, ενώ σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις στα αγωνίσματα. Ωστόσο,  απώτερο στόχο της σημερινής ημέρας αποτελεί η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η ενίσχυση της ευεξίας, με τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας χωρίς το άγχος της διάκρισης. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ