Με επιχείρηση της αστυνομίας αδειάζει η κατάληψη κτιρίων στο Βόλο από τους καταληψίες «Τερμίτα» που εδώ και χρόνια εμποδίζουν την επέκταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ήδη έχουν γίνει από τις 7 το πρωί προσαγωγές από τους καταληψίες που πιάστηκαν στον ύπνο. Το κτίριο, που στεγαζόταν η διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων, είναι φρούριο και η επιχείρηση συντονίζεται από τη Λάρισα και τη γενική αστυνομική διεύθυνση, ενώ επιτηρείται από ελικόπτερο της αστυνομίας. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί στο Βόλο από την Αθήνα και οι προσαγωγές αφορούν δυο νεαρούς και μια νεαρή γυναίκα όπως μεταδίδει το e-thessalia.gr.

Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 18 Ιουλίου του 2017 είχε ανακοινώσει την προσφυγή του στη δικαιοσύνη μετά και τα επεισόδια από αντιεξουσιαστές που παρεμπόδισαν εκδήλωση παρουσίασης των έργων.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ομάδα 50 αντιεξουσιαστών προχώρησε στην κατάληψη του κτιρίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, με σκοπό να εμποδίσει τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για το έργο επέκτασης. Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου, στο κτίριο Παπαστράτου, όπου έσκισαν έγγραφα του Πανεπιστημίου και επιτέθηκαν σε διοικητική υπάλληλο, η οποία προσπάθησε να κλειδώσει τους φακέλους με τους ενδιαφερόμενους για το έργο.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί επίθεση κατά του δημόσιου πανεπιστημίου που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη»  είχε τονίσει στη συνέντευξη τύπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γρηγόρης Πετράκος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το Πρυτανικό Συμβούλιο, μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και προετοιμασίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται σήμερα σε μια ιστορική στιγμή, καθώς ξεκινά την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου σε ιδιόκτητη έκταση 19 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή, η οποία συνορεύει με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πεδίο του Άρεως, βρίσκεται πίσω από τα ΚΤΕΛ Μαγνησίας και δίπλα στον Κραυσίδωνα.

qdmv0dr8 ovki4upt yep9nfxs 98zx8nex acfd0e1y bqpp9fmadfdghtr