Εντυπωσιακά μπήκε για τον ΣΔΥ Βόλου και ο Μάιος, με τους δρομείς του συλλόγου να αγωνίζονται σε Λάρισα, Όρος Καλλίδρομο, Πάτρα, Ιωάννινα, ενώ μάλιστα η 31μελής αποστολή που έτρεξε στον Ιπποκράτειο Δρόμο επέστρεψε με μεγάλες διακρίσεις. Η συνέχεια θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου με τον αγώνα που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος στο Δάσος Κουρί με δωρεάν συμμετοχή και ηλεκτρονική χρονομέτρηση, για τον οποίο οι εγγραφές λήγουν τη Τετάρτη. Το μεγάλο γεγονός του Νοεμβρίου, ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας μπορεί να απέχει αρκετούς μήνες, ωστόσο άνοιξαν οι ομαδικές εγγραφές και τα μέλη του συλλόγου καλούνται να γραφτούν ως το τέλος του Μαΐου ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία καθώς κατόπιν οι εγγραφές θα κλείσουν.

Με 31 δρομείς του έτρεξε λοιπόν τη Κυριακή ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου στον Ιπποκράτειο Δρόμο Λάρισας και η αποστολη επέστρεψε γεμάτη κύπελλα και διακρίσεις. Ήταν η 9η φορά που έγινε ο αγώνας, και για ισάριθμη ο ΣΔΥΒ έδωσε το παρόν στη διοργάνωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.

Με εντυπωσιακό χρόνο 34.12 ο Δημήτρης Φράγκος κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη. Δεύτερη με 41.02 στη γενική κατάταξη γυναικών πίσω από την αθλήτρια της Εθνικής που αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στα 20χλμ βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε η Βασιλική-Μαρία Ελευθερίου, νέο μέλος του ΣΔΥΒ και νικήτρια του Ημιμαραθωνίου Βόλου. 7ος τερμάτισε ο Κώστας Μαγαλιός ενώ ήταν 2ος στη κατηγορία του. Νικητής στη κατηγορία του αναδείχθηκε ο Γιώργος Καλαντζής και 2οι οι Αργύρης Βουρλογιάννης, Σταύρος Βασιλειάδης.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και των 3 δρομέων που έτρεξαν στον αγώνα που ακολούθησε απόστασης 3 χιλιομέτρων. Ο Ζήσης Τσουρέλης τερμάτισε 1ος, νικητής της γενικής κατάταξης, ενώ οι νεαροί Σταύρος Τσάτσης και Γιάννος Ακρίβος πήραν τη 4η και 8η θέση αντίστοιχα. Όλοι γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του προπονητή του ΑΟ Μαγνησίας Γιώργου Λίταινα.

Ο Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου γίνεται με εκκίνηση και τερματισμό το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης. Η διαδρομή του αγώνα συνδέει τα ιστορικά μνημεία της πόλης με τον ποταμό Πηνειό. Στους 2 αγώνες τερμάτισαν 658 + 310 αθλητές, και από τον ΣΔΥ Βόλου οι 31 δρομείς ήταν:

10 χιλιόμετρα
Φράγκος Δημήτρης
Μαγαλιός Κώστας
Καλαμάκης Αχιλλέας
Καλαντζής Γιώργος
Ελευθερίου Βασιλική-Μαρία
Κουτσουμπές Τόλης
Παπαδόπουλος Γιάννης
Βουρλογιάννης Αργύρης
Μαλιαχόβας Θωμάς
Παλάντζας Κώστας
Πατσαρούχας Ηλίας
Κυριαζής Κώστας
Κράβαρης Σάκης
Ρούστα Ρίτσα
Παπαδόπουλος Θανάσης
Αλμπανούδης Γιώργος
Νέος Απόστολος
Γιώτας Χαράλαμπος
Τσάγκαρη Κατερίνα
Χατζηγιαννίδου Χριστίνα
Χύτας Στέργιος
Κόκκινος Δημήτρης
Τζήμου Αλεξία
Τασιώνη Βάσω
Βασιλειάδης Σταύρος
Καζανίδης Γιάννης
Μανταλιανού Άσπα
Ντόβα Ευμορφία

3 χιλιόμετρα
Τσουρέλης Ζήσης
Τσάτσης Σταύρος
Ακρίβος Γιάννος

Ο 9ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος Ανόπαια Ατραπός, το «Μονοπάτι του Εφιάλτη» στο όρος Καλλίδρομο απόστασης 15,2 χιλιομέτρων έγινε τη Κυριακή και 305 δρομείς διέσχυσαν τη διαδρομή που διαδραματίστηκαν ιστορικά γεγονότα στη Μάχη των Θερμοπυλών. 4 αθλητές έτρεξαν στον αγώνα για τον ΣΔΥ Βόλου και ήταν οι Στέργιος Κουσκουρίδας, Δημήτρης Οικονόμου, Μπάμπης Μπάρδας, Νεραντζούλα Πραγματευτή.


Στο Παναχαϊκό όρος στη Πάτρα πραγματοποιήθηκε το Panachaiko Trail 2018 με συμμετοχή 104 δρομέων στη διαδρομή των 20 χιλιομέτρων και 144 στα 14 χιλιόμετρα. 22ος στη μεγάλη απόσταση τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αχιλλέας Γιαννούλας.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το βράδυ του Σαββάτου ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων. 333 δρομείς έτρεξαν τα 21,1 χιλιόμετρα, και 588 τον Entry Night Race 5 χιλιομέτρων. Σε αυτό τον αγώνα έτρεξε ο Γιάννης Αντωνίου.

4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού

Ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον ΣΔΥ Βόλου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού, και οι εγγραφές συνεχίζονται ως την Τετάρτη 9 Μαΐου ενώ είναι δωρεάν. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα είναι δυνατές άλλες εγγραφές καθώς η εταιρεία χρονομέτρησης θα ετοιμάσει τους φακέλους με τα τσιπ. Οι αγώνες είναι απόστασης 5 και 10 χιλιομέτρους, ενώ για τους παιδικούς αγώνες οι εγγραφές θα γίνουν επιτόπου το Σάββατο.

Εκδρομή για το Alonissos Challenge

Στις 27 Μαΐου θα γίνει το Alonissos Challenge και ο ΣΔΥΒ οργανώνει εκδρομή σε συνδυασμό με το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος. Περισσότερες πληροφορίες στα μέλη του συλλόγου.

Άνοιξαν οι εγγραφές του ΣΔΥ Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2018 και τους παράλληλους αγώνες

Άνοιξαν οι ομαδικές εγγραφές για τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων, που θα γίνουν στις 13 Νοεμβρίου 2017. Σε κάθε Σύλλογο Δρομέων δόθηκε περιορισμένος αριθμός θέσεων. Η προθεσμία για τις δηλώσεις είναι ως το τέλος του μήνα (Πέμπτη 31 Μαΐου). Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου σε συνεργασία με τον χορηγό του Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας θα βάλει 2 ή 3 λεωφορεία για τη μετάβαση (100 ή 150 θέσεις). Οι αθλητές μπορούν να πάρουν και μέλη της οικογένειάς τους στο λεωφορείο.

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία, ενώ οι εγγραφέντες θα δηλώνουν επίσης αν θα ακολουθήσουν την αποστολή με τα λεωφορεία και αν θα μείνουν στο ξενοδοχείο που κλείσει ο σύλλογος. Τα μέλη που θέλουν να γραφτούν στον αγώνα καλούνται να διαβάσουν στο σάιτ του συλλόγου τις πλήρεις οδηγίες για τη συμμετοχή και την εγγραφή την οποία πρέπει να ολοκληρώσουν πριν το τέλος της διαδικασίας (το αργότερο ως τις 31 Μαΐου). Πληροφορίες Σπύρος Τρύφωνος τηλέφωνο 2421023523.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ