Εντολή για να εκκενωθούν σπίτια που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στατικότητας στο Ανατολικό Πήλιο, έδωσε το κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών που για δεύτερη συνεχή μέρα χθες προχώρησε σε αυτοψία. Συνολικά δεκαπέντε σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα εκ των οποίων ορισμένα κατοικούνται.
Την ίδια στιγμή αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στη θέση Μαυρούτσα, όπου και χθες ήταν αδύνατη η διέλευση των Ι.Χ.
Τρία κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών βρέθηκαν χθες στο Ανατολικό Πήλιο προχωρώντας σε καταγραφές των ζημιών που έχουν προκληθεί σε σπίτια αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα κλιμάκια θα βρεθούν και σήμερα στην περιοχή για να ολοκληρώσουν την αυτοψία.
Συνολικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκηση αγγίζουν τα δεκαπέντε. Τα μισά βρίσκονται στη δημοτική ενότητα Ζαγοράς και τα άλλα μισά στη δημοτική ενότητα Μουρεσίου.
Ακατάλληλα έχουν κριθεί σπίτια στο Πουρί, τη Μακρυρράχη και τη Ζαγορά.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος «κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών αποτελούμενο από μηχανικούς προχώρησε σε καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και περιουσίες. Το κλιμάκιο έδωσε εντολή για εκκένωση σπιτιών που άλλα κατοικούνται και άλλα όχι λόγω των προβλημάτων έχουν. Την ίδια στιγμή άλλα κλιμάκια κατέγραψαν τις ζημιές σε δρόμους και υποδομές. Στον δρόμο προς τον Μυλοπόταμο υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τους στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποστεί ζημιές. Σημαντικές προσπάθειες γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης και κάποιες περιοχές δεν έχουν νερό. Επίσης μεγάλο είναι το πρόβλημα στο Μούρεσι το οποίο είναι κομμένο στη μέση».
Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της περιφέρειας αναφέρθηκε πως «μετά από τιτάνιες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, αντιμετωπίζοντας ανυπέρβλητα πολλές φορές εμπόδια και ακραία καιρικά φαινόμενα, αποκαταστάθηκε και δόθηκε χθες στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα Χάνια – Καράβωμα – Ζαγορά, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τους επαγγελματίες και τους οδηγούς βαρέων οχημάτων, όπως τα «ΖΑΓΟΡΙΝ», να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους, αλλά και τους οδηγούς Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων που θέλουν να μετακινηθούν. Από σήμερα Πέμπτη 1 Μαρτίου θα εκτελούνται κανονικά και τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη συνιστά πολύ μεγάλη προσοχή σε όσους οδηγούς κινούνται στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της Τροχαίας.
Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σταδιακά αποκαθιστούν οδικά τμήματα του Νομού και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία και ο Νότιος άξονας».