Τα Θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Ειρήνης και Αρτεμίου, που βρίσκεται στο προαύλιο του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, τέλεσε χθες ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. 

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας υποστράτηγος Γιάννης Τόλιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Καραΐσκος, σύσσωμο το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και το σύνολο των κληρικών της πόλης.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «τα Αστυνομικά Τμήματα στην Μαγνησία στολίζουν τις πόλεις και ταυτόχρονα στολίζονται με την παρουσία ιερών Παρεκκλησίων, όπου εκδηλώνεται η πίστη των ανθρώπων που υπηρετούν σ’ αυτά. Τα ιερά Παρεκκλήσια είναι έργα πίστεως, ενότητας, ειρήνης και αγάπης». Όπως επεσήμανε ο κ. Ιγνάτιος, η αφιέρωση του Παρεκκλησίου, αφενός μεν στην Αγία Ειρήνη, προστάτιδα του παλαιού Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής και αφετέρου στον Άγιο Αρτέμιο, Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ., «δίνει μήνυμα ειρήνης και μαρτυρίας. Ειρήνης, γιατί νιώθουμε ασφαλείς, σ’ ένα Κράτος που επιδιώκει την ειρήνη με τους γείτονές του, στην κοινωνία των πολιτών και μαρτυρίας Ορθοδόξου πίστεως, που είναι η ενοποιός δύναμη του λαού».

Ο κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε, στη συνέχεια, στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά και του Κοινοβουλίου και επέστησε την προσοχή ενόψει κρίσιμων αποφάσεων, που πρόκειται να ληφθούν στην Ελληνική Βουλή: «Απορώ, τούτες τις μέρες, πώς σκέπτονται κάποιοι, ότι είναι δυνατόν να μεγαλώσουν παιδιά, που θα στερηθούν την λέξη και το πρόσωπο της μητέρας. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να νομοθετήσει ότι ένα παιδί θα μεγαλώσει χωρίς μάνα, όταν όλοι ξέρουμε τί σημαίνει μάνα στη ζωή μας. Αυτό ξεπερνά την λογική μου! Καλός ο εκσυγχρονισμός και οι μοντέρνες ιδέες, αλλά κάπου χρειάζεται ένα όριο. Κι αν εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε τα όρια, θα τα βάλει Άλλος και θα είναι πολύ σκληρά, αλλά δίκαια».

Τέλος, ο Μητρπολίτης, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του Παρεκκλησίου και ευχήθηκε στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καλή επιτυχία στο πολύμοχθο έργο τους.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ο Διοικητής και το Αστυνομικό Προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, δεξιώθηκαν την κοινωνία του Αλμυρού και της Περιφέρειας Μαγνησίας στην Ιερά Ακολουθία Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Αρτεμίου.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, πλήθος Κλήρου, Λαού και επισήμων πραγματοποιήθηκε χθες 4  Μαΐου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.00, στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού ο Εσπερινός, ενώ πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σήμερα Σαββατο η Θεία Λειτουργία-Αρτοκλασία.

Με αφορμή τα Θυρανοίξια φιλοξενήθηκαν και τέθηκαν προς προσκύνηση τεμάχια των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε τελετή απονομής θυρεών και τιμητικών διπλωμάτων σε όλους όσους συνετέλεσαν στην ανακαίνιση του Α.Τ. Αλμυρού και στην ανέγερση του παρεκκλησίου. Κατά την τελετή βραβεύτηκαν: o Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης Δημήτριος, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσαβριάς, ο κ. Μουσάκου Βασίλη, ο κ. Ανδρέας Τσαγκάρης, ο κ. Αργυρόπουλος Γεώργιος, ο κ. Κολυνδρίνης Δημήτρης Πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ο κ. Μανάρας Στυλιανός εκ μέρους της εταιρίας Intercup, ο κ. Ανδρωνάς Γεώργιος, ο κ. Πυργιώτης Σόλωνας εκπρόσωπος της Sovel, ο κ. Γιαγιάς Στάυρος, ο κ. Βασταρδής Αθανάσιος, ο κ. Σιούτης Θεμιστοκλής, ο κ. Μόσδρομος Ιωάννης, ο Αρχιφύλακας Τσαμπίρας Νέστορας, ο κ. Δρόλιας Δημήτριος, ο κ. Αντωνίου Αντώνιος, ο κ. Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού κ. Πανταζώνας Κώστας, ο κ. Μουζάκης Νικόλαος Διευθύνον Σύμβουλος της Ελαιουργίας, ο κ. Χάκα Κλοντιάν, η κα Γαρδικλή Χριστίνα, ο Πρόεδρος Ένωσης Αξιομωματικών ΕΛΛΑΣ Θεσσαλίας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κ. Αργύριος Διχτάς, εκ μέρους της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών ο κ. Καρκάλης Στέφανος, ο κ. Τζουβάρας Λεωνίδας, ο κ. Ναστόπουλος Σπυρίδων, ο κ. Μπακόλας Χαράλαμπος, ο κ. Καμπύλης Αλέξανδρος, ο κ .Πρεμέτης Παύλος, ο κ .Πρεμέτης Ταξιάρχης, ο κ. Μαλλιαρός Κωνσταντίνος, η κα Κιάκου – Αμβράζη Σοφία, ο κ. Μπάρδας Χαράλαμπος, ο κ. Αριστείδης Καραγιώργος, ο κ. Κολώνης Κωνσταντίνος, ο κ. Μαλισιώβας Ιωάννης, ο κ. Μύτης Ανδρέας, ο κ. Πίνας Νικόλαος, ο κ. Μπίντας Ιωάννης και ο κ. Τώρρης Δημήτριος.

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης και σχετικό φωτο-ρεπορτάζ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ