Δελτίο Τύπου

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Στον πιο καλό μαθητή των μνημονιακών εγχειριδίων στην Τοπική Διοίκηση αναγορεύεται η Δημοτική Αρχή Βόλου με την πλήρη ιδιωτικοποίηση, στην ουσία, της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού, προς τέρψιν όλων των «ξεπουλημένων κυβερνήσεων», που κάποτε κατήγγελλε ο επικεφαλής της. Υιοθετεί μάλιστα στη σύνταξη των αποφάσεων αυτούσια «τσιτάτα» των περίφημων εργαλειοθηκών και δεξαμενών σκέψης που προδιαγράφουν τον μελλοντικό ρόλο του Δημοσίου και των Δήμων ειδικότερα. Κοινός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων κομμάτων του Κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των «θεσμών», η δημιουργία ενός επιτελικού κράτους, με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών βορά στις εργολαβικές ορέξεις.

Πατώντας πάνω σε νόμους είτε προ, είτε μετά τα μνημόνια, αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που υπηρετούν όμως τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εκχωρεί τη διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα, τύπου LED, έναντι 18.000.000€ για τα επόμενα 12 χρόνια μέσω ΣΔΙΤ, αντί να αναζητήσει τρόπους και χρηματοδότηση για την υλοποίησή της από την Υπηρεσία, με μικρότερο κόστος για τους δημότες. Εμπαίζουν μάλιστα τους Βολιώτες υποσχόμενοι κέρδη και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών την ώρα που βοά ο τόπος για την ΕΡΓΗΛ

Ακόμη χειρότερα, φροντίζει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή «ζεστού» χρήματος στον ανάδοχο με την εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών και στέλνει τον φουσκωμένο λογαριασμό στα λαϊκά νοικοκυριά, προγραμματίζοντας παρόμοιες ενέργειες στην Καθαριότητα, το Πράσινο-που με τη βούλα του «Κλεισθένη Ι» γίνεται ανταποδοτικό-, τη ΔΕΥΑΜΒ κλπ.

Βάζει έτσι στον προθάλαμο της απαξίωσης και εν τέλει της ιδιωτικοποίησης, μέσω και της προωθούμενης αντιδραστικής αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, τις δημοτικές υπηρεσίες, στρώνοντας το χαλί ακόμη και για απολύσεις!

 

Εντύπωση προκαλεί και η έως τώρα αφωνία του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η σιγή ασυρμάτου του αυτοαναγορευθέντος «προεδρείου» της διοίκησης του Συλλόγου μας, σαφώς και δεν είναι τυχαία! Πίνουν νερό στο όνομα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πολιτική των οποίων εφαρμόζει μέχρι κεραίας η «επάρατος» Δημοτική Αρχή «Μπέου».

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και όλου του Νομού! Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Μαγνησίας να μην αποφασίσουν την εκχώρηση-ενεχυρίαση των ανταποδοτικών τελών στους επιχειρηματίες! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων –παρατασιούχων! Αποχή από κάθε φάση της αντιδραστικής αξιολόγησης!

Βόλος, 8/5/2018

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ