Ασφαλιστές Μαγνησίας: Ζητούν αποπληρωμή ασφαλιστικών προϊόντων με το μήνα, όπως κάνουν οι Τράπεζες!

119

Να μιμηθούν τις τράπεζες στην διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας και στον τρόπο πληρωμής ζητά από τις ασφαλιστικές εταιρείες η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ), κα. Άννα Τσιτσιγιάννη Βουρούκου.

Μιλώντας στο nextdeal.gr επισημαίνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι έτοιμες να δώσουν ένα ασφαλιστικό επενδυτικό προϊόν που να αποπληρώνεται με το μήνα και να έχει καλή απόδοση όπως κάνουν οι τράπεζες οι οποίες «κρατούν λίγα χρήματα κάθε μήνα από τον μισθό των ασφαλιζόμενων, οι οποίοι πολύ συχνά δεν ξέρουν καν τι αγόρασαν». Γενικά οι ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΣΥΔΑΜ, «πρέπει να στραφούν στη μηνιαία πληρωμή, το αγοράζει πολύ πιο εύκολα κάποιος». Η κα. Τσιτσιγιάννη Βουρούκου επισημαίνει και ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο. Στα προϊόντα υγείας πολλοί που τα έχουν ανάγκη και έχουν χρήματα να τα αποκτήσουν «κόβονται» από το underwriting!

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ), κα. Άννα Τσιτσιγιάννη Βουρούκου, επισημαίνει ακόμη στο nextdeal.gr ότι το 2017 έκλεισε με ελαφρά άνοδο και ξεκάθαρα σημεία σταθεροποίησης για την ασφαλιστική αγορά της Μαγνησίας, και για το 2018 επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους διαμεσολαβητές για περαιτέρω άνοδο, αλλά και ανησυχία για το θέμα του ΕΦΚΑ.

Το 2017 σημειώνει, σταμάτησαν τα «πάνω-κάτω» των προηγούμενων ετών, με αυξανόμενη σταθερότητα και ανοδική τάση σε όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα στα νοσοκομειακά προγράμματα. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ρωτάει από μόνος του για νοσοκομειακά προγράμματα, ωστόσο αυτοί που ενδιαφέρονται και έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν, συχνά δεν περνάνε το underwriting, γιατί «όλο και κάτι έχουν» (σ.σ: ηλικίες γύρω στα 50 και άνω), ενώ οι νέοι, που τα θέλουν και τα ζητούν, δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

Στο επενδυτικό-συνταξιοδοτικό κομμάτι δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη δραστηριότητα, Το ακούν με ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι σε θέση ακόμη να προβούν σε συμβόλαια και δεν το έχουν βάλει σε προτεραιότητα. Υπάρχει ένα διερευνητικό ενδιαφέρον, αλλά το θεωρούν ακριβό και πάλι αυτοί που βλέπουν ότι μπορούν με λίγη οικονομία να το καταφέρουν, να το παλέψουν, το φοβούνται. «Γενικά φοβάται ακόμη ο κόσμος την επένδυση στις ασφαλιστικές – επισημαίνει η κα. Τσιτσιγιάννη. Δεν έχει φύγει ακόμη από πάνω τους ο φόβος από τα λουκέτα των εταιρειών κ.ο.κ, και επίσης και οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι έτοιμες να δώσουν κάτι που να μπορεί να το πληρώσει κάποιος σχετικά εύκολα και να έχει καλή απόδοση. Αυτό το κομμάτι το κερδίζουν οι Τράπεζες, κρατώντας λίγα χρήματα κάθε μήνα από τον μισθό των ασφαλιζόμενων, οι οποίοι πολύ συχνά δεν ξέρουν καν τι αγόρασαν». Γενικά οι ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΣΥΔΑΜ, «πρέπει να στραφούν στη μηνιαία πληρωμή, το αγοράζει πολύ πιο εύκολα κάποιος».

Περιθώρια αύξησης διαπιστώνονται και στο κομμάτι των αστικών ευθυνών, καθώς παρά το ότι η Μαγνησία έχει δυνατό τουριστικό προφίλ (Πήλιο) και εισόδημα, συνήθως ο κόσμος καλύπτεται όσον αφορά τις αστικές ευθύνες του στα βασικά μόνο σημεία και δεν κάνει πιο εμπεριστατωμένα και πλήρη συμβόλαια.

Για το 2018 στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Μαγνησίας επικρατεί αισιοδοξία για συνέχιση της σταθερότητας και της ανοδικής τάσης της ασφαλιστικής αγοράς, αν και τα γραφεία που έχουν παραγωγή και στέκονται στα πόδια τους προβληματίζονται έντονα για τις επιπτώσεις από τις μεγάλες επιβαρύνσεις του ΕΦΚΑ. «Θα το δούμε, όμως. Γενικά είμαστε αισιόδοξοι και όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε», καταλήγει η πρόεδρος του ΣΥΔΑΜ.

https://www.nextdeal.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ