Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι “η οικονομία δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν πέσει η πανδημία και η πανδημία δεν μπορεί να πέσει αν δεν εμβολιαστούμε”, προσθέτοντας ότι στο οπολοστάσιο για τους εμβολιασμούς μπαίνει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson», το οποίο θα βοηθήσει στο να εμβολιαστούν και άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε σε εμβολιαστικό κέντρο, όπως είπε. Παράλληλα αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρόκειται να υπάρξουν από τις 15 Μαΐου στην εστίαση, ενώ μίλησε και για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των φροντιστηρίων.

Ειδικότερα για την εστίαση είπε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει το sms.
Για τους παιδικούς σταθμούς, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει μια επιφύλαξη για το άνοιγμά τους, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας. Ωστόσο, σημείωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών όπου θα συζητηθεί το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, καθώς και των φροντιστηρίων.

Για τα γυμναστήρια είπε πως υπάρχει συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς όπως δηλώνουν όταν θα ανοίξουν αυτές οι επιχειρήσεις «δεν θα έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού».

Για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε “ντροπή” το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών που έχει η χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών φτάνει το 62,5%. «Είμαστε στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, ειναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει», τόνισε. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «στις βόρειες χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους ξεπερνά το 75% και στην Ελλάδα σκάρτα φτάνουμε το 60%», σημειώνοντας ότι «στις ΜΕΘ 8 στους 10 είναι μη εμβολιασμένοι» και πρόσθεσε ότι «το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι πολύ καλά οργανωμένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

The post A. Γεωργιάδης: Υπό συζήτηση το άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων appeared first on OnVolos.gr-To μεγαλύτερο Portal στην Μαγνησία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ