Αυτό που της στέρησε η ζωή στην εφηβική ηλικία, το κερδίζει με πείσμα για τον ευαυτό της η 70χρονη συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος Βαρβάρα Παρίσση, η οποία φοιτά στην Γ’ Λυκείου του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου και ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου με τον Διευθυντή του σχολείου της κ. Αθαν. Γκίκα, η κα Βαρβάρα η οποία έχει εγγόνια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, επισήμανε ότι «η γνώση δεν έχει ηλικία. Κάνω μία μεγάλη προσπάθεια, καθώς οι σπουδές αποτελούσαν για μένα ένα απωθημένο χρόνων. Προέρχομαι από μία πολύτεκνη οικογένεια η οποία δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει όλα τα παιδιά. Όμως η γνώση  δεν έχει ηλικία και η δια βίου μάθηση είναι σημαντική. Πρόκειται για προσωπική ικανοποίηση. Θέλω να περάσω σε σχολές που θα μου δώσουν τη δυνατότητα να ασχοληθώ με αυτά που αγαπώ, όπως η διακόσμηση, ο σχεδιασμός, η συντήρηση έργων τέχνης. Δεν είναι καθόλου εύκολο το διάβασμα αλλά το κάνω με ευχαρίστηση. Προσπαθώ να είμαι εντάξει και με τα μαθήματα του σχολείου αλλά και με αυτά που θα δώσω στις πανελλήνιες. Δεν κάνω απουσίες ενώ με ενθαρρύνουν και το οικογενειακό μου περιβάλλον αλλά και οι καθηγητές. Δεν πρέπει να υπάρχει στασιμότητα στη μάθηση και τη γνώση. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει ένας άνθρωπος πνευματικά, έχει μια καλύτερη ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνω σε μικρούς και μεγάλους. Είμαι 70 ετών, δεν την νοιώθω την ηλικία μου, δεν έχω κόμπλεξ. Το σχολείο μας  είναι άψογο και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να σταθεί όρθιο. Έχουν βγει επιστήμονες. Να βοηθήσουν όλοι».

Ο κ. Γκίκας, διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοιτούν κυρίως εργαζόμενοι ενήλικες οι οποίοι θέλουν να πάρουν απολυτήριο Λυκείο ή να δοκιμάσουν την τύχη τους στις πανελλαδικές, δήλωσε: «Αυτούς τους ανθρώπους τους βλέπουμε σαν συνεργάτες. Κερδίζουμε από  τις εμπειρίες και τα βιώματά τους. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το σχολείο και την τεχνική εκπαίδευση γενικότερα. Η κ. Παρίσση αποτελεί κίνητρο και για τα άλλα παιδιά. Δεν πρέπει να βάζουμε στην άκρη τους στόχους μας».

 

 

myvolos.net

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ