Στους 33 ανέρχονται οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί, οι φυσικοί, οι χημικοί, οι βιολόγοι ειδικής αγωγής που προσλήφθηκαν πριν μερικές ημέρες από το υπουργείο Παιδείας ως αναπληρωτές στη Μαγνησία και οι οποίοι χθες ανέλαβαν υπηρεσία και τοποθετήθηκαν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
Μέχρι στιγμής φέτος έχουν προσληφθεί 35 καθηγητές από διάφορες ειδικότητες, ακόμη και εικαστικών, που έχουν κάνει στην ειδική αγωγή διδακτορικό ή μεταπτυχιακό ή σεμινάριο με την προϋπόθεση να είναι μέχρι το 2010 και μπορούν να προσλαμβάνονται στις αντίστοιχες δομές της δημόσιας εκπαίδευσης στο νομό μας.

 
Χθες ο όγδοος όροφος του σχολικού συγκροτήματος Μουρτζούκου πλημμύρισε από καθηγητές σε βασικές ειδικότητες, όπως φιλολόγους που είναι και οι περισσότεροι, μαθηματικούς και φυσικούς, οι οποίοι έχουν κάνει ειδίκευση στην ειδική αγωγή και οι οποίοι προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές καθηγητές στα Τμήματα Ένταξης, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το ΕΕΕΕΚ και τα άλλα σχολεία.
Οι περισσότεροι από αυτούς που προσλήφθηκαν, προέρχονται από τη Μαγνησία, ενώ η μέση ηλικία τους είναι γύρω στα 35 έτη.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχε ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την πρόσληψη 80 αναπληρωτών καθηγητών ειδικής αγωγής, αλλά τελικά το υπουργείο Παιδείας διόρισε λιγότερους. Βέβαια πέρυσι τέτοια περίοδο είχαν σταλεί 28, ενώ φέτος ξεπερνούν τους 33.
Πάντως ένας από τους δύο αναπληρωτές ειδικής αγωγής στα εικαστικά που είχαν προσληφθεί στη Μαγνησία πριν περίπου δέκα ημέρες δεν ήρθε.
Πάντως ακόμη και έτσι αρκετοί καθηγητές που δύσκολα θα διορίζονταν στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές, μπόρεσαν μέσα από τον δρόμο της ειδικής αγωγής να ενταχθούν στη δημόσια εκπαίδευση.

 

Κινητικότητα μαθητών μεταξύ σχολείων 
Παράλληλα συνεχίζεται η κινητικότητα των μαθητών με αιτήσεις για μετεγγραφές από σχολείο σε σχολείο. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, γίνονται προσπάθειες για να διατηρηθούν τμήματα σε ορισμένα Λύκεια από τα οποία οι μαθητές θέλουν να πάρουν μετεγγραφή.
Επίσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισημαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια, προκειμένου να μην καταργηθούν τελικά οι οκτώ τομείς από ΕΠΑΛ της Μαγνησίας που στη Β’ Τάξη δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για να λειτουργήσουν. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες και ήδη ζήτησε τις προτάσεις των διευθυντών ΕΠΑΛ, προκειμένου να τεκμηριώνουν τις θέσεις τους για τους λόγους που δεν πρέπει να καταργηθούν οι οκτώ τομείς.

 
Από χθες σχεδόν όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χερσαίας Μαγνησίας ακολουθούν το εξάωρο και επτάωρο διδακτικό ωράριο, καθώς έγιναν οι τοποθετήσεις από το ΠΥΣΔΕ.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε σχετικά πως «λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου του νομού που είναι πολύ ιδιαίτερο, οι τοποθετήσεις καθυστέρησαν λίγο, αλλά και πάλι μέσα σε πολύ λίγες ημέρες καταφέραμε να έχουν όλα τα σχολεία πλήρες διδακτικό ωράριο».

 

 

e-thessalia.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ