Αρχική ΜΑΓΝΗΣΙΑ Βόλος 20χρονος καταδικάστηκε για βία σε 16χρονη έγκυο και εκείνη έκλαιγε να τον...
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

20χρονος καταδικάστηκε για βία σε 16χρονη έγκυο και εκείνη έκλαιγε να τον αφήσουν ελεύθερο

65

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών με τριετή αναστολή για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 20χρονο Ρομά.

Στο ακροατήριο του Δικαστηρίου αποκαλύφτηκε το δράμα που βιώνει η οικογένεια της ανήλικης. Η 16χρονη έχει διακόψει το σχολείο και παρά το νεαρό της ηλικίας κυοφορεί.

«Σώστε το παιδί μας», προέτρεπαν το δικαστήριο οι γονείς της ανήλικης που ισχυρίζονται πως «έχασαν» το παιδί τους, καθώς σήμερα δεν γνωρίζουν πού κατοικεί και υπό ποιες συνθήκες ζει.

Ο 20χρονος καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς προχθές χτύπησε την ανήλικη ενώ αυτή αναφέρεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά.

Της έδωσα μία ελαφριά σφαλιάρα, είπε απολογούμενος στο δικαστήριο και προσπαθώντας να δικαιολογηθεί και ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη γιατί η 16χρονη ήθελε να σπάσει ένα παράθυρο.

Την ίδια ώρα η 16χρονη παρακαλούσε το δικαστήριο να αφήσει ελεύθερο τον κατηγορούμενο. «Δεν θέλω να του κάνετε μήνυση» είπε στο Τριμελές, καθώς η ενδοοικογενειακή βία είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα και διώκεται χωρίς τη μεσολάβηση εισαγγελέα ή έγκλησης. Τον δικαιολογούσε, υποστηρίζοντας κι εκείνη ότι ο Ρομά της έδωσε μία μόνο ελαφριά σφαλιάρα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο. Τον καταδίκασε και για τις δύο πράξεις με τις οποίες βαρυνόταν. Η 16χρονη ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε την απόφαση της ποινής φυλάκισης.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε να διαβιβάσει την δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία Βόλου. Ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την ενοχή του 20χρονου για τα δύο αδικήματα, άλλα και για αρπαγή.

Καθώς η κοπέλα είναι ανήλικη κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την απομακρύνει από την οικογενειακή της εστία, που είναι και η μόνη υπεύθυνη για την κηδεμονία της.

Παρ’ όλα αυτά, μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, ο 20χρονος Ρομά αποχώρησε από το δικαστήριο μαζί με την κοπέλα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ