Ανοίγει τις πύλες της τη Πέμπτη 10 Μαίου στη παραλία του Βόλου

Όλα όσα έχουν δημιοργήσει οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι Βολιώτες και όχι μόνο.Την Πέμπτη 10 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της στην παραλία του Βόλου, η 2η Μαθητική Έκθεση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 του μήνα.

Τα εγκαίνια θα γίνει στις 7 το απόγευμα μεθαύριο Πέμπτη,παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκη που θα βρίσκεται στο Βόλο. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη είπε ότι η προσπάθεια είναι πολλαπλής αξίας, καθώς το εκπαιδευτικό σύστημα γίνεται εξωστρεφές και οι άνθρωποι που το υπηρετούν πιστεύουν στην αξία της εξωστρέφειας και της δυναμικής που δίνει στους μαθητές για να συνεχίσουν.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι οι απόφοιτοι της επαγγελματικής εκπαίδευσης κατά την αποφοίτησή τους λαμβάνουν και απολυτήριο και πτυχίο, που τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις Ανώτατες Σχολές ή να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθούν τα μαθήματα που διδάσκονται στα ΕΠΑΛ, τις νεότευκτες τεχνολογικές και επιστημονικές αντιλήψεις, ώστε να είναι δυνατή η προσαρμογή τους στον επαγγελματικό στίβο.

Ο Γιάννης Μπερέτας, διευθυντής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, είπε ότι η μαθητική έκθεση θα αποτελείται από 12 περίπτερα, τα εννέα από τα οποία αφορούν τους ισάριθμους τομείς των ΕΠΑΛ με έργα των μαθητών.Στα περίπτερα θα βρίσκονται 150 έργα των μαθητών, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες.
Ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου Γιάννης Τσοκανάκης τόνισε ότι με τη 2η έκθεση, τηρείται μια υπόσχεση που είχε δοθεί στους Βολιώτες ότι η μαθητική έκθεση θα καθιερωθεί, ενώ τόνισε ότι η ιδέα υλοποιήθηκε και σε άλλους νομούς της χώρας, με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας.
Ο Απόστολος Αγγελόπουλος, διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού είπε ότι η έκθεση θα ανοίξει τα σχολεία στην τοπική κοινωνία. Η έκθεση ξεκίνησε από 25-27 Απριλίου στην κεντρική πλατεία Αλμυρού όπου εκτέθηκαν έργα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, με θετικά μηνύματα από το αμείωτο ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Στόχος της όλης προπσπάθειας είναι να δει ο κόσμος και να διαπιστώσει απο κοντά τι γίνεται καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς στα Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ