Ενώ ο Περιφερειάρχης υπέγραψε συμβάσεις έργων για τη Σκιάθο, αλλά και τη Ζαγορά

Την περίληψη της διακήρυξης που ενεργοποιεί την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση του έργου κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά, προϋπολογισμού 7.960.800 ευρώ υπέγραψε σήμερα από τον Βόλο,  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλης σημασίας το εν λόγω έργο, το οποίο έχει και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ενημέρωσε πως ποτέ οι μόνιμοι κάτοικοι του Πλατανιά δεν αντιδρούσαν, ενώ αυτοί που εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους ήταν περί τους δέκα παραθεριστές, με 4-5 από αυτούς να καταφεύγουν στο ΣτΕ, το οποίο και απέρριψε την προσφυγή τους ομόφωνα.

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε ακόμη τη συνέχιση του έργου αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στη Σκιάθο, ύψους 970.000 ευρώ. Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι ταυτόχρονα αναβαθμίζονται οι γεωτρήσεις και καθίσταται και σύστημα τηλεχειρισμού για τη σωστή ροή του νερού, χαρακτηρίζοντάς το ως έργο ουσίας και περιβαλλοντικό.

Παράλληλα, υπέγραψε την κατασκευή του δρόμου Βένετο- Κουλούρι 2, 2 χιλιομέτρων δημοτικής οδού. Στο σημείο αυτό ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ωστόσο η Περιφέρεια αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες απ΄ότι της αναλογούν για να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής. Θα κατασκευαστούν τριγωνικές τάφρους για την απορροή των νερών και δημιουργείται σωστή διαχείριση του νερού. Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 750.000 ευρώ.

Τέλος, υπέγραψε σύμβαση για συμπληρωματική παρέμβαση στη γέφυρα Ζαγοράς ύψους 50.000 ευρώ.

 Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here