«Υπήρξε μια κερδοσκοπική επίθεση η οποία είχε προφανώς και πολιτικές προεκτάσεις γιατί κάποιοι κύκλοι επέλεξαν να σιωπήσουν» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε μιλώντας στον Real FM, ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας θα έπρεπε να είχε κάνει παρέμβαση και ότι «ενώ υπάρχουν θετικά μακροoικονομικά μεγέθη, έχουμε κάνει την οικονομία εκτός μνημονίων, με ρυθμούς ανάπτυξης προ κρίσης, με την ανεργία να έχει πέσει 7-8 μονάδες, υπάρχει μια ατμόσφαιρα σε ορισμένους κύκλους που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι έχουν πολιτική ασύμβατη με τις θετικές ειδήσεις».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός είπε ότι «για να επιβληθούν ορισμένες πολιτικές πρέπει να υπάρξει τρομοκρατία της κοινής γνώμης. Για να αποδεχθεί η κοινωνία ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, αυτό μπορεί να της συμβεί μόνο σε καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, αναφέροντας ότι πολιτικά και οικονομικά προγράμματα τύπου ΔΝΤ και Νέας Δημοκρατίας είναι ασύμβατα με τα αισιόδοξα οικονομικά μηνύματα.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι οι δημόσιες επενδύσεις αυξάνονται και θα αυξηθούν περισσότερο, προσθέτοντας ότι και ο ιδιωτικός τομέας (σ.σ. τράπεζες) θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη μέριμνα στο να δοθούν δάνεια.

«Οι ιδέες περί απελευθέρωσης πλήρως της αγοράς, των ραγδαίων ιδιωτικοποιήσεων και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους δεν έχουν αποτελέσματα» συνέχισε ο Ν. Παππάς, ενώ απαντώντας για το Υπερταμείο ανέφερε ότι αυτό σαν όρος, περιέχει μια συγκέντρωση της δημόσιας περιουσίας και ορθολογικοποίησής της. «Αν μια κυβέρνηση θέλει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει ανάγκη το υπερταμείο» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, 11:25

Πηγή: Zougla.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ