Το πρώτο μισό του Νοτίου ομίλου της Φούτμπολ Λιγκ δεν θα ολοκληρωθεί για όλες τις ομάδες την Τετάρτη, καθώς τρία παιχνίδια του Ασπρόπυργου μένουν σε εκκρεμότητα. Και η 9η αγωνιστική θα έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και στον Νότο, αυτό της Ρόδου με τον Ασπρόπυργο.

Ιάλυσος-Καλαμάτα
Την Τετάρτη όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον Ιαλυσό της Ρόδου, όπου ο δεύτερος Ιάλυσος υποδέχεται την πρωτοπόρο Καλαμάτα. Τον Ιανουάριο του 2020 οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες 0-0, ενώ είχαν να παίξουν πάνω από 20 χρόνια. Ο Ιάλυσος είχε κερδίσει και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια το 1994 και το 1999 για την Β’ εθνική τότε.

Η ομάδα της Ρόδου προέρχεται από την ήττα στην έδρα της στο ντέρμπι του νησιού, ενώ η Καλαμάτα έκαμψε την αντίσταση του Αιγάλεω, Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πάει στο νησί για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, αφού στις 10 Απριλίου πήρε 0-0 από τη Ρόδο.

Η Καλαμάτα έχει κρατήσει το “μηδέν” σε επτά από τα οκτώ παιχνίδια της, καθώς μόνο από την Καλλιθέα δέχτηκε δύο γκολ.

Καλλιθέα-Αιγάλεω
Το αθηναϊκό ντέρμπι από τα παλιά βρίσκει την Καλλιθέα και το Αιγάλεω να μην έχουν ικανοποιήσει τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Για τελευταία φορά έπαιξαν μεταξύ τους στις 3 Μαρτίου 2019, για την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, με την Καλλιθέα να επικρατεί 1-0 (79′ σουτ Μακρυγιάννης). Ωστόσο το Αιγάλεω είχε ήδη ανέβει κατηγορία, ενώ η Καλλιθέα έδινε ακόμα μάχη για την παραμονή της.

Το Αιγάλεω δεν έχει κερδίσει στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις του στην Καλλιθέα μετά το παιχνίδι της Α’ Εθνικής στις 13 Δεκεμβρίου 2003, Καλλιθέα – Αιγάλεω 0-1 (54′ σουτ Αγρίτης).

Σίγουρα η ομάδα που θα κερδίσει το κρίσιμο παιχνίδι θα ανακουφιστεί πολύ βαθμολογικά.

Νίκη Βόλου-Επισκοπή
Αφού μετά από έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, κατάφερε να κάνει “σεφτέ”, η Νίκη Βόλου ελπίζει να βρήκε την ανάκαμψη. Νίκησε την Καλλιθέα και τώρα υποδέχεται την πολύ δυνατή Επισκοπή. Η ομάδα από το Ρέθυμνο έχει χάσει μόνο από τους δύο πρώτους, Καλαμάτα και Ιάλυσο και με πολλή δυσκολία, 1-0.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ