Εφόδους σε συνδέσμους σε όλη την Ελλάδα, στενή παρακολούθηση και εντατικούς ελέγχους σε άτομα που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα χούλιγκαν αλλά και ασφυκτική παρουσία αστυνομικών σε στέκια που συγκεντρώνονται θερμοκέφαλοι ομάδων: αυτά είναι μερικά από τα άμεσα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από τα πρόσφατα περιστατικά βίας.

Αργά χτες το βράδυ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Άρη Ανδρικόπουλο και συμφώνησαν στη μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Στη σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματική από την ασφάλεια Αττικής και ενημέρωσαν την ηγεσία για τις μέχρι τώρα κινήσεις των Αρχών.

Είχε προηγηθεί, νωρίς το απόγευμα η έφοδος σε τρεις συνδέσμους ομάδων σε Καλλιθέα, Άγιο Δημήτριο και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε έναν από αυτούς τους χώρους, οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα χρήσης ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα ηρωίνης.

Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε προς το παρόν κανένα άλλο στοιχείο που να παραπέμπει σε συμπλοκές και επεισόδια.

«Γνωρίζαμε ότι είχαν πάρει τα μέτρα τους, όμως, στείλαμε το μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει» έλεγε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Η έρευνα για το μαχαίρωμα της 22χρονης
Σε ό,τι αφορά στην έρευνα για τον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα της 22χρονης στο Ίλιον, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας εξετάζουν καρέ-καρέ το βίντεο.

Σε αυτό ένας από τους δράστες ήταν… απρόσεκτος και καταγράφηκε το πρόσωπό του, με αποτέλεσμα οι αρχές να προσπαθούν να τον ταυτοποιήσουν.

Την ίδια ώρα, έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τουλάχιστον οκτώ άτομα που ανήκουν σε σύνδεσμο μεγάλου δήμου της Αττικής ενώ από τις τηλεφωνικές σαρώσεις στην περιοχή που έγινε το περιστατικό της 22χρονης, θα βρεθούν τηλεφωνικές συνδέσεις που ίσως οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Πάντως, τις επόμενες ημέρες η 22χρονη θα κληθεί να καταθέσει και πάλι αυτή τη φορά με συγκεκριμένες ερωτήσεις για τα οπαδικά κίνητρα των δραστών της επίθεσης αυτής.

Αστυνομικοί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας από όλα τα σημεία που σημειώθηκαν τα αιματηρά περιστατικά βίας το προηγούμενο διάστημα και πλέον δεν είναι μακριά από τον εντοπισμό των οχημάτων που χρησιμοποίησαν κάποιοι από τους δράστες σε περιπτώσεις επεισοδίων.