Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα της αρμοδιότητάς του, που απασχολούν το νομό.

Ειδικότερα,  ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον Υπουργό,  για την αδυναμία  πλέον της Περιφέρειας να χρηματοδοτεί έργα Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου με βάση τις διατάξεις του Ν. 4604/2019,  που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις για την εκτέλεση έργων.

Συνέπεια είναι να μην μπορούν να ανακαινιστούν ή επισκευαστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις,  που ανήκουν κ σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το Γήπεδο της Νίκης Βόλου, “Παντελής Μαγουλάς”.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η κατάργηση της σχετικής διάταξης,  προκειμένου να δοθεί ξανά η δυνατότητα στην Περιφέρεια να χρηματοδοτεί τέτοια έργα,  που βοηθούν στις  τοπικές κοινωνίες κι ενισχύουν τον αθλητισμό.

Επίσης,  ο κ. Λιούπης έθεσε στον Υπουργό το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Σκοπέλου, που αφορά όλα τα νησιά των Β. Σποράδων,  να δοθεί η δυνατότητα σε νησιωτικούς Δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων να εκτελούν μικροσυγκοινωνία των χαρακτηριζομένων άγονων γραμμών, είτε οι ίδιοι, εφόσον διαθέτουν δικά τους λεωφορεία, με ίδιο όμως δικαίωμα και χωρίς παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από την Περιφέρεια, είτε με παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από τους Δήμους και όχι από την Περιφέρεια, όπως ισχύει σήμερα δυνάμει του άρθρου 5 παρ. 1,2 και 3 του ΠΔ 967/1979, υπέρ φυσικών προσώπων. Ακόμη, η παραχώρηση να γίνεται με προκήρυξη του οικείου Δημάρχου και όχι του Περιφερειάρχη, όπως ισχύει σήμερα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους να διεκπεραιώνουν μόνοι τους τα της συγκοινωνίας τους με διαδικασία ελεγχόμενη από τους ίδιους και σαφώς πιο ευέλικτη και αποτελεσματική.

Τέλος, ο κ. Λιούπης συζήτησε με τον Υπουργό την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”,  μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σκοπέλου.

Μεταξύ αυτών, ο Βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε τον Υπουργό πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Αγνώντα, έργο απαραίτητο για την προστασία του οικισμού, ο οποίος έχει πληγεί από την τελευταία πλημμύρα, έχει κατατεθεί ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε  να χρηματοδοτήσει τα έργα και να δώσει τις απαραίτητες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Μαγνησίας.Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ