Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΤο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταδικάζει την “βίαιη ματαίωση εκδήλωσης” με ομιλητή τον Στέλιο...

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταδικάζει την “βίαιη ματαίωση εκδήλωσης” με ομιλητή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταδικάζει την “βίαιη ματαίωση εκδήλωσης” με ομιλητή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Σε ψήφισμα καταδίκης της “βίαιης ματαίωσης εκδήλωσης” για τον σχολικό εκφοβισμό και την βία ανηλίκων, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφιο, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, προχώρησε το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην σημερινή συνεδρίασή του.

Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Παρασκευή, στο κτίριο Ματσάγγου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, από την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στο ψήφισμα αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

“Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταδικάζει το γεγονός της βίαιης ματαίωσης της εκδήλωσης με τίτλο «Εφηβεία ή εφη – ΒΙΑ;» για τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία των ανηλίκων ως ελληνικό και ευρωπαϊκό φαινόμενο, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Το Πανεπιστήμιο είναι κατεξοχήν φορέας ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και δημοκρατικού διαλόγου και οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε αυτό το αγαθό.

Πρόκειται για γεγονός απαράδεκτο και συμπεριφορά αντιδημοκρατική που στοχεύει απευθείας την ελευθερία έκφρασης στον πυρήνα της. 

Η δημοκρατικότητα δεν είναι σύνθημα αλλά καθημερινή συμπεριφορά και στάση, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο”.

The post Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταδικάζει την “βίαιη ματαίωση εκδήλωσης” με ομιλητή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments