Ένα περιστατικό που μόνο θλίψη προκαλεί σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με πρωταγωνιστή ένα παιδί μόλις 10 ετών το οποίο ανήκει στα λεγόμενα «εγκαταλελειμμένα παιδιά» του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ο δεκάχρονος επιτέθηκε σε κατάσταση αμόκ στη θεία του και προσπάθησε να την πνίξει.

«Πήρε τη σπάτουλα από το τραπεζάκι των τραπεζοκόμων, άρχισε να κυνηγάει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό. Αμέσως μετά έσπασε τζαμαρίες, πέταγε ότι έβρισκε μπροστά του και το έσπαγε και το απόγευμα της ίδιας μέρας τον επισκέφθηκε η θεία του, την έριχνε κάτω, την χτύπησε πάρα πολύ και από τον λαιμό προσπάθησε να την πνίξει. Εάν δεν ήταν μια νοσηλεύτρια εκεί κοντά θα είχαμε θρηνήσει θύματα» ανέφερε στο δελτίο ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο θέμα της φιλοξενίας με εισαγγελική εντολή εγκαταλελειμμένων παιδιών στα παιδιατρικά Νοσοκομεία, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα υγείας. «Δημιουργείται μείζον ζήτημα στη λειτουργία των παιδιατρικών Νοσοκομείων. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς φυσικά να φταίνε», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

πηγή:newsbeast.gr, madata.gr

Κατηγορία: 
Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ