Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή ονομοτοδοσίας της Πλατείας επί των οδών Μουζακίου και Δημάρχου Ιατρού Ευάγγελου, στη Δυτική Επέκταση Σοφάδων σε «Πλατεία Ευαγγέλου Β. Κόγια».

Ο κ. Ευάγγελος Κόγιας βετεράνος πολεμιστής του Αλβανικού έπους του 1940 που υπερασπίστηκε με άλλους Δυτικοθεσσαλούς του 5ου Συντάγματος, το Ύψωμα 731 στα στενά της Κλεισούρας, έδωσε το παρών στην εκδήλωση συναισθηματικά φορτισμένος. Στον κ. Ευάγγελο Κόγια απένειμαν τις σχετικές αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου ΔΕ Σοφάδων και του Δημοτικού Συμβουλίου οι πρόεδροι κ.κ. Δ. Δεληγιάννης και Χ. Παπαμαργαρίτης, ενώ την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρ. Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης.
Παρέστησαν επίσης ο εντεταλμένος περ. σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Δημ. Τσιπίδης, υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Καραπιπέρης, ο Διοικητής της ΠΥ Σοφάδων κ. Γ. Νταουτάς και ο Υποδιοικητής κ. Ευαγ. Ζαβλάκας, αντιδήμαρχοι, δημ. σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Με το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Λίγο νωρίτερα ο κ. Κόγιας, με βουρκωμένα μάτια και απευθυνόμενος στη Δημ. Αρχή και τον κόσμο που παρευρέθηκε στην τελετή τόνισε: «Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου για την τιμή που μου κάνατε. Νομίζω ότι έκανα το χρέος μου, υπερασπίζοντας τα ιδανικά της πατρίδας μου».

eleftheria.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ