Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για τα έργα του ΕΣΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ανάμεσα στον βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού επεσήμανε ότι έχει καταθέσει την επίμαχη ερώτηση από τις 12 Μαΐου, τόνισε τον απόλυτο αποκλεισμό που υφίσταται η πόλη του Βόλου από όλα τα τρέχοντα κυβερνητικά προγράμματα. Πρώτα ο αποκλεισμός από τα κοινωφελή προγράμματα εργασίας, έπειτα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ του νοσοκομείου Βόλου και τέλος από το πρόσφατα ανακοινωθέν πιλοτικό πρόγραμμα των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, με το οποίο αναμένεται να αποσυμφορηθούν τα κεντρικά νοσοκομεία. 

  Στη δευτερολογία του ο Χρήστος Μπουκώρος κάλεσε τον κ. Πολάκη να λάβει πολιτική δέσμευση  για την ένταξη του μαγνητικού τομογράφου, που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, εφόσον είναι το μοναδικό στη Θεσσαλία που δεν διαθέτει. Ο βουλευτής Μαγνησίας πρότεινε μάλιστα την ένταξη του συγκεκριμένου έργου ακόμη και στο πρόγραμμα των δημοσιών επενδύσεων, φθάνει βέβαια να ληφθεί η απαιτούμενη πολιτική δέσμευση. 

Εν συνεχεία, τόνισε ότι υπάρχει μια σειρά αιτημάτων που προέρχονται από το ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Βόλου και τα οποία αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και τη διευκόλυνση των ιατρών, όπως είναι το ψηφιακό χειρουργείο, διότι «οι πόροι  ΕΣΠΑ πρέπει πρώτα από όλα  να εκσυγχρονίζουν, διαφορετικά ποιος ο λόγος ύπαρξής τους». Επίσης, το ακτινολογικό συγκρότημα, κρίνεται απαραίτητο, ενώ συγχρόνως υπάρχει πάγιο αίτημα για την ένταξη δέκα ακόμη μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Ο βουλευτής Μαγνησίας κάλεσε τον κ. Πολάκη να αναλάβει δεσμεύσεις ότι είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είτε από τα περισσεύματα των διαγωνισμών ΕΣΠΑ θα γίνει η υλοποίηση αυτών των έργων πνοής για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Μάλιστα τόνισε χαρακτηρίστηκα: «απορώ, πως κοιτάτε τους Βολιώτες στα μάτια, με τέτοια εγκατάλειψη σε όλους τους τομείς. Μια πόλη που έδωσε στο κόμμα σας στις εκλογές του Ιανουαρίου 45%».  

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα λαπαροσκοπικά μηχανήματα, το ψηφιακό χειρουργείο και το ακτινολογικό μηχάνημα θα ενταχθούν στον προγραμματισμό υλοποίησης, με βαθμό βεβαιότητας πάνω από 99%, εφόσον τα κόστη δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα». Ενώ επεσήμανε πως είναι ανέτοιμος να υποσχεθεί την ένταξη του μαγνητικού τομογράφου είτε στο ΕΣΠΑ είτε στο πρόγραμμα δημοσίων  επενδύσεων. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής Μαγνησίας άδραξε την ευκαιρία από προηγούμενη ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή και αναφέρθηκε στην ελλειπή στελέχωση του ΕΚΑΒ, καταγγέλλοντας ότι το Κ.Υ. Σκιάθου έχει μείνει μόνο με έναν οδηγό ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα σε πρόσφατα σοβαρά περιστατικά τη διακομιδή των ασθενών να την αναλάβουν οι οδοκαθαριστές του Δήμου. Πρόκειται για ένα γεγονός ιδιαίτερα προσβλητικό για το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της Σκιάθου αλλά και της Ελλάδος. Προειδοποίησε μάλιστα τον κ. Πολάκη  ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουμε διεθνώς θέμα συζήτησης. 

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος με τις προσλήψεις 50 οδηγών και τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ