Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΣωτήρια παρέμβαση νοσηλεύτριας για οδηγό που έχασε τις αισθήσεις του

Σωτήρια παρέμβαση νοσηλεύτριας για οδηγό που έχασε τις αισθήσεις του

 

Σωτήρια αποδείχτηκε η παρέμβαση της νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κωνσταντίνας Μπέλλου η οποία προέβη σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενός Βολιώτη οδηγού ο οποίος την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του σε κεντρικό δρόμο της πόλης, έχασε τις αισθήσεις του από καρδιακό επεισόδιο.
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Απριλίου στη συμβολή των οδών Γαλλίας-Ιωλκού μπροστά στα δικαστήρια. Ο 53ρονος οδηγός ευρισκόμενος εντός του αυτοκινήτου έχασε τις αισθήσεις του από καρδιακό επεισόδιο. Τα πρώτα κρίσιμα λεπτά ήταν καθοριστικά για τη ζωή του και φύλακας άγγελος αποδείχτηκε για τον ίδιο ο 43χρονη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μπέλλου η οποία ευρισκόμενη τυχαία στο σημείο, αμέσως επενέβη.
«Ο οδηγός είχε χάσει τις αισθήσεις του και αμέσως άρχισα να του κάνω την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με τον ίδιο να βρίσκεται στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Έπρεπε οι κινήσεις να είναι άμεσες και αποτελεσματικές» τόνισε η ίδια η οποία για πέντε λεπτά έκανε την όλη σωτήρια προσπάθεια. Περιμετρικά του οχήματος βρίσκονταν οι οικείοι του 53χρονου και οι συμπολίτες με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους ήλπιζαν να ξαναβρεί ο οδηγός τις αισθήσεις του.
Οι προσπάθειες απέβησαν σωτήριες, καθώς σύμφωνα με την νοσηλεύτρια «ο οδηγός επανέκτησε τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια τον παρέλαβε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών».
Η ίδια νιώθει χαρούμενη που κατάφερε να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Μάλιστα έχει επικοινωνήσει με τον οδηγό ο οποίος την ευχαρίστησε.
Θέλοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους η 43χρονη νοσηλεύτρια που εργάζεται στο ΕΣΥ δεκαπέντε χρόνια και προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να έχει εκπαιδευτεί στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καθώς μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια ανά πάσα στιγμή».
Μάλιστα η ίδια έχει χρειαστεί να σώσει άνθρωπο με την μέθοδο της ΚΑΡΠΑ ακόμη μια φορά, πριν περίπου δύο χρόνια.
Χθες η διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την νοσηλεύτρια αναφέροντας τα εξής: Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 10/4/2024, στο οποίο νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου μας διέσωσε συμπολίτη μας, που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, την ώρα που οδηγούσε κάνοντάς του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, η διοίκηση και η νοσηλευτική διεύθυνση του Νοσοκομείου Βόλου, κάλεσε την εργαζόμενη κ. Μπέλλου Κωνσταντίνα και την συνεχάρη γι΄ αυτή την σπουδαία της πράξη.
Η σωτήρια επέμβαση της εργαζόμενης κατέδειξε με εμφατικό τρόπο το υψηλό αίσθημα ευθύνης των νοσηλευτών του νοσοκομείου αλλά και το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που διαθέτουν μέσα από την συνεχή επιμόρφωσή τους. Την συγχαίρουμε και την ευχαριστούμε δημόσια».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments