Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης: Οικονομική κρίση και Προσφυγικό». βρέθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Νίκος Ανδρουλάκης, όπου σε συνέντευξη Τύπου έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως ήταν άλλα αυτά που είπε και άλλα έκανε. «Ο κόσμος δεν ήξερε ότι τα μέτρα δεν θα είναι ηπιότερα αλλά χειρότερα. Ποιος από τους ψηφοφόρους περίμενε πως ψήφισε ΤσίπραΚαμμένο για να αυξηθεί ο ΦΠΑ;» είπε ο ευρωβουλευτής και τόνισε πως η πολιτική αστάθεια τροφοδοτεί την οικονομική αστάθεια.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο θέμα του «κόψτη» μίλησε για πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως έκανε και με το δημοψήφισμα. Φέρνουν τον δημοσιονομικό κόφτη ο οποίος θα λειτουργεί ερήμην της κοινωνίας. Η ελπίδα που έλεγε ο κ.Τσίπρας ότι θα φέρει νίκησε αλλά τελικά υπάρχει πάλι απογοήτευση» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. Όπως ανέφερε, η λύση βρίσκεται σε πολιτικές αντίρροπες γιατί τώρα την πληρώνει ο λαός και για να μην βρίσκεται στα όρια η χώρα.
Παράλληλα μίλησε για την ύπαρξη πιο λογικών φόρων με
 
την εναλλακτική να
 
μην αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά και να τρέξει περισσότερο το θέμα με το πλαστικό χρήμα. Αναφορικά με τη Θεσσαλία, μίλησε για μία περιοχή με πλούσιους παραγωγικούς τομείς. Ωστόσο, όπως είπε, με τις πολιτικές της κυβέρνησης θα μειωθεί η ανταγωνιστικότητα στον πρωτογενή τομέα.

Σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο σε ενδεχόμενες εκλογές, μετά και τις δηλώσεις από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έβαλε μυαλό, ούτε μετά τον Σαμαρά, ούτε μετά το παράδειγμα Τσίπρας. Όπως σημείωσε οι εκλογές θα δημιουργήσουν πολιτική αστάθεια και εκτίμησε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάθει ότι και ο Τσίπρας, ότι θα προσπαθήσεις να σηκώσει βάρη που δεν μπορεί να αντέξει.
Ερωτηθείς για τη συνταγματική αναθεώρηση, δήλωσε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να γίνει πιο αναλογικός, ότι πρέπει να σκάσουν οι μεγάλες περιφέρειες και πως πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην χρηματοδότηση των κομμάτων. Τόνισε ωστόσο πως οι αλλαγές αυτές πρέπει να σοβαρή συζήτηση και όχι με όρους φθηνής προπαγάνδας.
Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και τους φόβους και νέο κύμα προσφύγων, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως το προσφυγικό δεν έχει να κάνει με τον πόλεμο στη Συρία αλλά θα είναι ένα μόνιμο φαινόμενο τις επόμενες δεκαετίες λόγω των δημογραφικών αλλαγών της Ευρώπης. Ανέφερε μάλιστα πως δεν υπάρχει συμφωνία με τον Ερντογάν και πως οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί γιατί έκλεισαν τα βόρεια σύνορα της χώρας. Σημείωσε επίσης πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία άμεσα των 60.000 προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και οι πρόσφυγες των οποίων οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές, να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Όπως αναφέρθηκε πριν τη συνέντευξη τύπου από τη γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Μαρία Γίτση, οι εσωκομματικές εκλογές περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν στις 26
Ιουνίου ενώ μέχρι τις 22
Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι υποψηφιότητες.
Κατά τις εσωκομματικές εκλογές, σε τοπικό επίπεδο θα εκλεγεί 11 μελής Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία εκλέξει τον Γραμματέα. Παράλληλα θα στηθούν κάλπες και για τις δημοτικές οργανώσεις, όπως επιβάλλεται για τους καλλικρατικούς δήμους.
Οι κάλπες θα στηθούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, στη Ζαγορά, στον Αλμυρό, στα γραφεία της Νομαρχιακής στο Βόλο, στην Αργαλαστή και από μία κάλπη στα νησιά.
Στις επικείμενες εκλογές τα μέλη του κόμματος θα μπορούν να ψηφίζουν κάνοντας εγγραφή, εφόσον δεν έχουν κάνει, και θα ψηφίσουν επίσης και για Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και πιστοποίησης, Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού ελέγχου και Συντονιστικές Επιτροπές Οργανώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ