Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣ«Συμμαχία για τον Βόλο»: Όχι στην συγκάλυψη των περιστατικών βίας στον Δήμο...

«Συμμαχία για τον Βόλο»: Όχι στην συγκάλυψη των περιστατικών βίας στον Δήμο Βόλου

«Πρόκληση και ύβρη προς την πόλη και τους δημοκρατικούς θεσμούς», αποτελεί σύμφωνα με τη «Συμμαχία για τον Βόλο» η επάνοδος στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Βασίλη Ζαχείλα, δράστη της εγκληματικής επίθεσης σε βάρος δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος, που έχει ζητήσει την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επιμένει ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να περάσει στα “βουβά”, σαν να μην τρέχει τίποτε, ούτε να περιοριστεί η συζήτηση μόνο στο επίπεδο της ενημέρωσης των συμβούλων από το Δήμαρχο Βόλου και τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπως ζητεί η ΛΑΣ.

Ολόκληρη η δήλωση:

Είναι προφανές ότι η ακραία  ενέργεια βίας που έγινε σε  δημοτικό  κτίριο του  Βόλου,  σκοπεύει στην τρομοκράτηση των δημοτικών συμβούλων στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη που  είναι δημοτικός σύμβουλος, στενός  συνεργάτης του δημάρχου Βόλου και πρόεδρος έως και σήμερα του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Μαγνησίας.

Η επάνοδος του στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση – “παρωδία”,  αποτελεί πρόκληση και ύβρη προς το σώμα, την πόλη και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν τον διέγραψε από την ομάδα του, αλλά δήλωσε ότι κατανοεί την πράξη του, ισοδυναμεί με άφεση αμαρτιών, επιδοκιμασία των πράξεων του και ενθάρρυνση παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον από τον οποιοδήποτε

Το θέμα της βίας κατά δημοτικών συμβούλων και κατά των δημοκρατικών θεσμών, οφείλει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Εκεί κατατείνει και το αίτημα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ που υπέβαλε συγκεκριμένο αίτημα σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου με αυτό ως θέμα ημερήσιας διάταξης. Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν μπορεί η συζήτηση να περιοριστεί μόνο στο επίπεδο της ενημέρωσης των συμβούλων από το Δήμαρχο Βόλου και τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπως ζητεί η ΛΑΣ. Το θέμα αυτό αφορά όλους μας και υπερβαίνει πρόσωπα και καταστάσεις. Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν συζητηθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να περάσει στα “βουβά”, σαν να μην τρέχει τίποτε. Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, οφείλει να προασπίσει το θεσμό και τις δημοκρατικές λειτουργίες. Την ίδια υποχρέωση έχει και ο κάθε σύμβουλος ατομικά.

Το βέβαιο είναι ότι το θέμα αυτό θα έρθει και θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε άβουλο και απολίτικο θίασο.

The post «Συμμαχία για τον Βόλο»: Όχι στην συγκάλυψη των περιστατικών βίας στον Δήμο Βόλου appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments