Το δεύτερο δωρεάν ομαδικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από μία ομάδα νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, τους Online Advisors, την Δευτέρα 9 Μαΐου, στο Domotel Xenia (Αίθουσα: F4) 10:00-12:00 & 17:00- 19:00 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν πατώντας εδώ.

H Google συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» για το 2016.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στην Θεσσαλία, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Grow Greek Tourism Online Advisors
Μία ομάδα νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, βρίσκονται ήδη στις Περιφέρειες της Ελλάδος προκειμένου να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μέσω ομαδικών σεμιναρίων και εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων.

Δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για όλους

Με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας, η Google δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό.

Μέσα από ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ.

Οι χρήστες μπορούν επιπλέον να επιλέξουν ένα προσαρμοσμένο πλάνο εκμάθησης και να λάβουν, με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau).

 

Το διαδίκτυο ως μοχλός ανάπτυξης
Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ταξιδιωτικός κλάδος ανθίζει σημαντικά μέσω του διαδικτύου, με το 37% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά [1]. Ταυτόχρονα, παρατηρείται σημαντική αύξηση, ύψους +19% σε σχέση με πέρυσι, των συνολικών αναζητήσεων με τον όρο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (“Travel to Greece”), ενώ η αντίστοιχη αύξηση φτάνει το +72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές [2].

Παρόλο που σημειώθηκε αυξητική τάση στις αναζητήσεις συνολικά σε σχέση με το 2014, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στο μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους [3].

[1] Google Travel Study, Ipsos MediaCT, Ιούνιος 2014
[2] Google Internal Data, 2015
[3] Nelios Internal Study, 2015

 

Home Version 1

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ