Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΣτον Αγ. Ιωάννη Βρύναινας και το Φράγμα Μαυρομάτη η επιτροπή τουρισμού του...

Στον Αγ. Ιωάννη Βρύναινας και το Φράγμα Μαυρομάτη η επιτροπή τουρισμού του Δήμου Αλμυρού

Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού Πανταζώνας Κώστας και Δήμος Περπερίδης είχαν συνάντηση στον Αγ. Ιωάννη Βρύναινας με τον Πρόεδρο της ΤΚ Βρύναινας Παν. Χριστόπουλο και την Πρόεδρο της ΤΚ Αγ. Ιωάννη, Μαρία Κούτρα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμυρού, Γιώργος Σπανός.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αξιοποίηση και τουριστική ανάπτυξη της Όθρυος, σημαντικό ρόλο στην οποία θα έχει ο Αγ. Ιωάννης, καθώς εκεί βρίσκεται και λειτουργεί ξενοδοχειακή μονάδα που μπορεί να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και επειδή σε μικρή απόσταση βρίσκεται το φράγμα Μαυρομάτη που λειτουργεί επίσης ως πόλος έλξης του κοινού.
Στο ίδιο σημείο, εξετάστηκε και η δημιουργία ενός Δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς την ξενοδοχειακή μονάδα και θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής.
Καθοριστικής σημασίας όμως για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τόπου, είναι η ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος χωμάτινου δρόμου που ενώνει τον Αγ. Ιωάννη με το φράγμα Μαυρομάτη, μήκους 7 χιλιομέτρων.
Ο δρόμος αυτός, ενώ βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση, μετά τις θεομηνίες  Ιανού και Daniel υπέστη σοβαρές φθορές και σήμερα παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσβατος, με ανάγκη συνεχών παρεμβάσεων και συντήρησης, προβλήματα που θα επιλύονταν οριστικά με την ασφαλτόστρωσή του. 
Την ίδια στιγμή, η ασφαλτόστρωση, εκτός της εύκολης πρόσβασης που θα παρέχει στα μονοπάτια, τα φαράγγια και τα σπήλαια της περιοχής, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση, θα διευκολύνει και την κίνηση των αυτοκινήτων της ΔΕΥΑΑΛ προς το φράγμα Μαυρομάτη, το οποίο και θα έχει ανάγκη περισσότερων τεχνικών παρεμβάσεων καθώς αυξάνονται συνεχώς οι περιοχές που υδροδοτεί.

The post Στον Αγ. Ιωάννη Βρύναινας και το Φράγμα Μαυρομάτη η επιτροπή τουρισμού του Δήμου Αλμυρού appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments