Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΣτη Λαμπαδηδρομία των Τρικάλων ο Δ. Κουρέτας

Στη Λαμπαδηδρομία των Τρικάλων ο Δ. Κουρέτας

default

Στη Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 πήρε μέρος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στο πλευρό του θρύλου του ελληνικού αθλητισμού, άλτη επί κοντώ Χρήστου Παπανικολάου.
Ο κ. Κουρέτας αποδέχθηκε τη μεγάλη τιμή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να βρεθεί στη Λαμπαδηδρομία των Τρικάλων, συνοδεύοντας μια ιστορική φυσιογνωμία του Ελληνικού Αθλητισμού, τον πρώτο Έλληνα παγκόσμιο ρέκορντμαν του στίβου, τρικαλινό αθλητή Χ. Παπανικολάου.

Στάδιο Χ. Παπανικολάου και Σ. Σακοράφα

Στην τελετή ονοματοδοσίας του αναμορφωμένου Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων παραβρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, .
Το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, που αναμορφώθηκε μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περι9φέρειας Θεσσαλίας με το Δήμο Τρικκαίων φέρει πλέον τα ονόματα
του Χρήστου Παπανικολάου και της Σοφίας Σακοράφα. Οι δύο Τρικαλινοί αθλητές
.
Ο Δήμος Τρικκαίων, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα, τελετή ονοματοδοσίας, μπροστά από την κεντρική είσοδο του σταδίου και ενώπιον των δύο παγκόσμιων αθλητών.
Στη τελετή, με την οποία αναγνωρίζεται, η προσφορά των δύο αθλητών με τα παγκόσμια ρεκόρ στον ακοντισμό και το άλμα επί κοντώ. Ο Χρήστος Παπανικολάου είναι ο τρικαλινός που στις 24 Οκτωβρίου 1970 στο Στάδιο (τότε) Γεώργιος Καραϊσκάκη έκανε το πρώτο στον στίβο παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα αθλητή, στο άλμα επί κοντώ, με 5 μέτρα και 49 εκατοστά .
Η Σοφία Σακοράφα, στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 στο διεθνές μίτινγκ «Βενιζέλεια» στα Χανιά, πέτυχε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ από Ελληνίδα αθλήτρια στον ακοντισμό, με 74,20 μέτρα.

The post Στη Λαμπαδηδρομία των Τρικάλων ο Δ. Κουρέτας appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments