Τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις με το προσφυγικό και τις σχέσεις της Ελλάδος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανέλυσαν  οι βασικοί ομιλητές  Δ.Παπαδημουλης ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Ν.Μπίστης μέλος του πολιτικού συμβουλίου  και  Σ.Λάππας  Βουλευτης στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας  και σε πλήθος φίλων και μελών της προοδευτικής παράταξης.

Τοσο ο Νίκος Μπίστης οσο και ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημουλης τόνισαν ότι οι σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας είναι πλέον στην κόκκινη γραμμή των διπλωματικών κινήσεων μετά από τα λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είχε την ψευδαίσθηση ότι θα κερδίσει την σαφή δήλωση υποστήριξης από τον αμερικανό πρόεδρο.
Με αποτέλεσμα το ότι εχει συμβεί και ,μάλιστα εκεί είδαμε τόνισαν και οι δυο ομιλητές μια αλλαγή στάσης της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Επικίνδυνη χαρακτήρισαν την αλλαγή στάση οι ομιλητές την στιγμή που όπως προανέφεραν οι κόκκινες γραμμές στις σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας , τέλειωσαν, και περνάμε πλέον σε επικίνδυνες ‘’εκτονώσεις’’

Είδαμε την συμφωνία με τις ΗΠΑ Ελλάδος για την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού ενώ τις επόμενες μέρες είδαμε τις πρωτοφανείς για την Ελλάδα προθέσεις να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Σαουδική Αραβία.

Ήδη το Ιραν εχει αποστείλει τύπου προκηρύξεων, δηλώσεις, για την στάση της Ελλάδος απέναντι στο Ιράν και οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου ακίνδυνες .με αποτέλεσμα και τις πρόσφατες συνέπειες μετά την συνάντηση ΕΕ.με τον Ερτογαν και τους ηγέτες της Λιβύης.
Μια επόμενη ουρά των παραπάνω γεγονότων είναι η αύξηση των προσφυγικών ροών με την ΝΔ να βρίσκετε απέναντι στο πρόβλημα, αλλά και σε αυτούς που χάιδευε τα αυτιά για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφής ανάλυση υπήρξε και στην πρόσφατη εσωτερική πολιτική με το ασφαλιστικό πλέον να είναι το σαφής δείγμα εμπαιγμού επιχειρηματιών, αγροτών, και συνταξιούχων ενώ ήδη στον μήνα που διανύουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της κατάργησης ου μερίσματος φαινοντε τοσο στην αγορα αλλα και στον κοσμο της εργασιας.
Το πρόσφατο να για την παιδεία έδειξε πάλι ότι το πρόσωπο της δεξιας επιστρέφει στον πανεπιστημιακό κόσμο με κορωνίδα την αριστεία των κολλεγίων
 
 Τελος τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική συμμαχία που μεγαλώνει προχωρα προς το συνέδριο με τους προβληματισμούς ανοιχτούς, και με τον συνεχόμενο πόλεμο εξαφάνισης από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τους καναλάρχες.
Οι πολίτες αντιλαμβάνοντε μέσα σε αυτά τα δείγματα γραφής της δεξιάς πολιτικής που βίωσαν στους λίγους μήνες ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και  πως εξαπατήθηκαν ηδη κυρίως ο κόσμος της εργασίας και τα χαμηλά στρώματα από την μάσκα που είχε φορέσει ο Μητσοτάκης με τους εργολάβους για να κλέψει την ψήφο .
Τόσο η το κόψιμο του μερίσματος οσο και η κατάργηση της 13ης σύνταξης οδηγούν σε δυσανασχέτηση της κοινωνίας που βιώνει ήδη και την νέα αύξηση ανεργίας.
Ηδη η ΝΔ πείραξε τον εκλογικό νόμο δείχνοντας ότι η ΝΔ μέσα σε αυτές τις εξελίξεις δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και αυτό φέρνει την προοδευτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε νέους αγώνες και μεγαλύτερες ευθύνες.
Σε αυτο το σημείο ολοι οι ομιλητές δηλώσαν ότι η αυτοκριτική για το πρόσφατο εκλογικά αποτέλεσμα είναι αντικείμενο καταγραφής που δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο από την πολιτική γραμματεία και τα όργανα του κόμματος
 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 

Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ