Μία νέα καταιγίδα που διήρκεσε μισή ώρα ήλθε να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στο νησί της Σκοπέλου, καθώς προκάλεσε ζημιές στο οδικό δίκτυο που στην ουσία δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2015, κατολισθήσεις σε ορεινά σημεία, καταστροφή ολοκληρωτική πλέον του δασικού και αγροτικού δικτύου και τέλος τρόμο στους κατοίκους, στους οποίους ξύπνησαν μνήμες από τη μεγάλη περυσινή καταστροφή.

20160607_164612_resized

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διοικητής του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Σκόπελο, πυραγός Ευάγγελος Καραμίντζας, μέσα σε μισή ώρα,από τη μία το μεσημέρι και μετά, έπεσαν 40 τόνοι νερού ανά στρέμμα. «Η ραγδαιότητα ήταν πολύ μεγάλη ενώ προβλέπεται και νέα καταιγίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μας ενημέρωσαν μετεωρολόγοι». Ο κ. Καραμίντζας επισήμανε ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν είναι περιορισμένα, αλλά το νησί είναι ακόμη πληγωμένο. «Τα έργα είναι σε εξέλιξη, σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται και πρόχειρες λύσεις από το δήμο γιατί ήδη ξεκίνησε η θερινή περίοδος. Ο δρόμος μπροστά από τον Άγιο Ρηγίνο που είχαμε μεγάλο πρόβλημα πέρυσι το Σεπτέμβριο και πάλι πλημμύρισε καθώς τα φρεάτια τίναξαν από τη δύναμη του νερού. Εμείς δεχθήκαμε έξι κλήσεις για αντλήσεις σε υπόγεια κατοικιών, αλλά τελικά η στάθμη του νερού δεν ξεπέρασε τα 10 εκατοστά και δεν απαιτήθηκε η παρέμβασή μας. Ο κόσμος όμως είναι τρομοκρατημένος».

20160607_164548_resized

Στον επαρχιακό δρόμο, τον περιφερειακό της Σκοπέλου, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες του δικτύου ύδρευσης και η τομή ήταν σκεπασμένη πρόχειρα. Όλες αυτές οι φερτές ύλες παρασύρθηκαν από τα νερά και άνοιξε χαντάκι. Και στο σημείο αυτό όπως και στην περιοχή Σταυρός πάνω από το κάστρο όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση, επιχειρούν συνεργεία του δήμου αλλά και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι η πρόβλεψη για νέα καταιγίδα τις νυχτερινές ώρες. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε έξω τέσσερα συνεργεία που μπορούν να επέμβουν άμεσα. Αλλά και ο δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης έχουν  συνεργεία και καθαρίζουν φρεάτια», ανέφερε ο κ.  Καραμίντζας. Επιπλέον σημείωσε ότι το νησί έχει νερό και ρεύμα, καθώς κατά τη διάρκεια της καταιγίδας υπήρξαν μικροδιακοπές, λόγω του ότι έπεφταν πολλοί κεραυνοί.

20160607_164650-1_resized

Ήδη έχει ενημερωθεί και ο διοικητής της Π.Υ. Μαγνησίας Χαρ. Πόζογλου αλλά και ο περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας και υπάρχει συνεργασία με το δήμος και τις άλλες υπηρεσίες στο νησί, για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης.

 

ert.gr