Το τρίτο λουκέτο και μάλιστα σε κέντρο εστίασης μπήκε χθες από την Εφορία και την Αστυνομία, στη Μαγνησία λόγω της φοροδιαφυγής. Στο κέντρο εστίασης είχαν εντοπιστεί τραπέζια με πελάτες να μην έχουν κοπεί αποδείξεις.

Οι έλεγχοι της Εφορίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έχουν ενταθεί ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες και από το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλονται συνεχώς οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Μάλιστα από χθες κλιμάκιο της Εφορίας προερχόμενο από Λαμία βρίσκεται στη Σκόπελο και κάνει έλεγχο στα καταστήματα.

Οι έλεγχοι για παραβατικές συμπεριφορές έχουν αρχίσει εδώ και ένα μήνα, όμως μέσα στον Αύγουστο με την κορύφωση της τουριστικής κίνησης έχουν ενταθεί σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε σε ένα βαθμό ήταν και το γεγονός με τα μειωμένα έσοδα του περασμένου Ιουλίου που οδήγησαν σε εντατικοποίηση των ελέγχων.

Το μήνυμα μάλιστα που στέλνουν οι περιφερειάρχες των εφοριών προς τους διευθυντές, είναι πως πρέπει να μπουν λουκέτα για παραδειγματισμό.

Σημειώνεται πως το λουκέτο σε ένα κατάστημα διαρκεί 48 ώρες. Επίσης επιβάλεται και το πρόστιμο.

Στη Μαγνησία δύο τσιπουράδικα έκλεισαν για φοροδιαφυγή μέσα στο Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου και σε ακόμη ένα κέντρο διασκέδασης στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού μπήκε χθες λουκέτο.

Τα κλιμάκια που κάνουν τους ελέγχους αποτελούνται είτε αποκλειστικά από εφοριακούς είτε είναι μικτά με υπαλλήλους του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Διορθώσεις Ε9

Στο μεταξύ από την Εφορία επισημαίνεται πως όσοι θέλουν να κάνουν διορθώσεις στο Ε9 στο πλαίσιο πώλησης ακινήτων τους ή κάποιας άλλης διαδικασίας, θα μπορούν να το πράττουν μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου με το πρόστιμο να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γύρω στα 20 ευρώ.

Ο ΕΝΦΙΑ

Στα τέλη Αυγούστου τελικά αναμένεται να αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Η αγωνία για εκατομμύρια ιδιοκτήτες είναι πολύ μεγάλη, ενώ όσοι δεν έχουν γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή επικοινωνούν απευθείας με την Εφορία για να βοηθηθούν.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε δόσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ