Με 36 συμμετοχές ξεκίνησε το 35ο Ράλλυ Κένταυρος σήμερα Σαββατοκύριακο 4 και αύριο Κυριακή 5 Ιουνίου στο Βόλου. Πρόκειται για έναν  από τους πλέον κλασικούς  ασφάλτινους αγώνες ράλλυ.

Την διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Σωματείο «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» (Λ.Α.Β.). Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου και της ΠΕ Μαγνησίας και θα έχει ως επίκεντρο το πανέμορφο Πήλιο, όπου θα διεξαχθούν οι 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Αλυκόπετρα, Καράβωμα, Κισσός) του αγώνα.

Πρόκειται για 3 κλασικές διαδρομές με την Αλυκόπετρα να έχει μήκος 11 χιλιομέτρων, το αγαπημένο Καράβωμα να έχει μήκος 17,8 χιλιομέτρων και τον Κισσό να ολοκληρώνει το σκέλος, με 9 επιπλέον αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η αγωνιστική δραστηριότητα θα ξεκίνησε, με τη διεξαγωγή του Τεχνικού και Διοικητικού Ελέγχου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που βρίσκεται στην παραλία του Βόλου, από τις 11:00 έως τις 14:00, ενώ το βράδυ και πιο συγκεκριμένα στις 20:30, θα διεξαχθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση. Στο ίδιο μέρος, θα γίνει  ο Τερματισμός, την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 14:30.

 

Ο Ο.Μ.Α.Θ. θα είναι παρών με έντεκα αθλητές…

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας θα είναι παρών και εκεί με έντεκα αθλητές στηρίζοντας έμπρακτα ένα αγώνα που γίνεται στην έδρα του. 

 

 

Ξεκινάμε από την C6 κατηγορία όπου βρίσκουμε τρία πληρώματα.Τους Δαμασιώτη-Χατζηαγγελάκη με Toyota Yaris της κλάσης Α5 που συνεχίζουν το δέσιμο τους σαν πλήρωμα στοχεύοντας σε μια καλή εμφάνιση.Τους δευτεραθλητές της Ν2 για το 2015 Μιχαήλ-Κορίνθιο με Peugeot 106 της κλάσης Ν2 που έχοντας λύσει τα προβλήματα του αυτοκινήτου θα συμμετάσχουν σε ένα αγώνα που θα κρίνει την μετέπειτα πορεία τους και τους Πατατούκο-Καπανιάρη με Suzuki Ignis της κλάσης Ν2.Οι τελευταίοι συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αγώνα rally με το Ignis να συμμετέχει για πρώτη φορά ως Ν2 και τον Γιώργο Καπανιάρη να παίρνει το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες αυτοκινήτου.

Στην C5 κατηγορία οι Τσιτσιγιάνης-Τσιτσιγιάννη  με Citroen Saxo της κλάσης Α6 επανέρχονται στους αγώνες rally μετά το rally sprint Μπράλου στον οποίο αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα αλλά όσο το αυτοκίνητο δούλευε οι χρόνοι τους ήταν ανταγωνιστικοί.Στην ίδια κατηγορία θα συμμετάσχει και ο Νίκος Λεγαντής που θα κάτσει για πρώτη φορά σε δεξί κάθισμα δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του και από αυτή την θέση.

Τέλος στην C3 κατηγορία βρίσκουμε τους Πλάγο-Ρέντη.Οι πρωταθλητές της Α6 για το 2015 που ακολουθούν φέτος περιορισμένο πρόγραμμα θα τους δούμε με ένα καινούριο όπλο ένα Honda Civic της κλάσης Α7 με το στοίχημα να είναι πόσο γρήγορα θα συνηθίσουν το αυτοκίνητο.