Με κατάθεση στεφάνων φορέων, ομοσπονδιών και σωματείων, γιορτάστηκε την Τρίτη στο Βόλο η Εργατική Πρωτομαγιά, στο σημείο που έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπούμπατζης, στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης στις 2 Ιουνίου 1936, επί των οδών Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου.

Ο Θανάσης Παπαδημόπουλος πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βόλου τόνισε ότι το έτος 2021 η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και το εισόδημα στις οικογένειες να είναι ανάλογο μ’ αυτά που προσφέρουν, συζητά για την κατάργηση του οκταώρου.
«Η κατάργηση του οκταώρου θα βρει το Συνδικαλιστικό Κίνημα απέναντί της, για τους αγώνες που δόθηκαν, τις ζωές που χάθηκαν για την καθιέρωσή του. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να περάσει το νομοσχέδιο και να φέρουν συνθήκες γαλέρας ξανά στην κοινωνία μας», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημόπουλο, το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν, ενώ πρόσθεσε ότι είναι συμβολή η μέρα της απεργίας και απαρχή νέων κινητοποιήσεων.

Ερωτηθείς αν η απάντηση θα δοθεί ενιαία ή καθένας χωριστά, όπως γίνεται με την εργατική Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος του ΕΚΒ τόνισε ότι οι πλειοψηφίες διαμορφώνουν τις αποφάσεις και οι μειοψηφίες διασπούν και φέρνουν τριγμούς στο εργατικό κίνημα, βοηθώντας την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, επισήμανε ότι εδώ και ένα χρόνο η πανδημική κρίση, που έχει προκαλέσει ένα έκτακτο υγειονομικό γεγονός για τη χώρα, από την άλλη η κυβέρνηση την εκμεταλλεύεται ως πρόσχημα, προκειμένου να πάρει πίσω στα εργασιακά, ζητήματα που έχουν κερδηθεί με αγώνες όλα τα χρόνια.
«Το σύνθημα για οχτώ ώρες δουλειάς, οχτώ ώρες ανάπαυσης και οχτώ ώρες ελεύθερου χρόνου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι το δεύτερο νομοσχέδιο που έρχεται να ξηλώσει εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και είναι το συμπλήρωμα της νομοθετικής παρέμβασης που έγινε πριν έναν χρόνο, όπου δόθηκε πάλι η δυνατότητα στους εργοδότες να βγαίνουν εκτός κλαδικών συμβάσεων» ανέφερε και κατέληξε ότι στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα τονίζουν ότι είναι ώρα ευθύνης και αγώνα.

The post Πρωτομαγιά: Με κατάθεση στεφάνων γιορτάστηκε στο Βόλο appeared first on Magnesia News.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ