Την πρόταση για να αναλάβει το πρωινό των μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, κατέθεσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκ. Σαβελίδης προς την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γεωργία Τοκαλή.

Μάλιστα το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει χυμό ή γάλα με φρούτο ή κάτι άλλο.

Ο Δήμος Βόλου με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ενδιαφέρθηκε να αναλάβει τη σίτιση των μαθητών. Επειδή, όμως ήδη η Μητρόπολη έχει αναλάβει τη σίτιση των μαθητών με παροχή δεκατιανού, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προχώρησε στην πρόταση προς τον Δήμο για παροχή πρωινού.
Πιο αναλυτικά η απάντηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας στο έγγραφο του Δήμου έχει ως εξής: «Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, καταρχήν θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την ευαισθησία και τη διάθεσή σας για προσφορά στον ιδιαίτερα σημαντικό για το μέλλον μας, χώρο της παιδείας. Θεωρούμε σπουδαιότατη την πρότασή σας ως απόδειξη των άρρηκτων σχέσεων μεταξύ εκπαίδευσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα άκρως επιθυμητό από την κοινωνία μας.
Ειδικά για τις διαδικασίες της σίτισης – δεκατιανού – των οικονομικά αδυνάτων μαθητών μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
Από τον παρελθόντα Μάιο συναποφασίστηκε και συνδιοργανώθηκε πρόγραμμα σίτισης – δεκατιανού- των οικονομικά αδυνάτων μαθητών μας με κύριο συντελεστή την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 και ως σήμερα εξελίσσεται κανονικά.
Το πρόγραμμα αφορά μαθητές των σχολείων όλων των Δήμων της Μαγνησίας και όχι μόνο του Δήμου Βόλου.
Οι παραπάνω λόγοι δεικνύουν ότι η προσφορά εκ μέρους σας θα πρέπει να αξιοποιηθεί στρεφόμενη σε άλλη, ισάξιας σημασίας, κατεύθυνση.
Επί αυτού σημειώνουμε την αντίληψή μας, η οποία βασίζεται σε αξιόπιστες πληροφορίες διευθυντών και εκπαιδευτικών Σχολικών Μονάδων ότι οι οικονομικά αδύναμοι μαθητές, στην πλειονότητά τους, δεν λαμβάνουν ούτε στοιχειώδες πρωινό. Τούτο ως γνωστό αποτελεί εξίσου αναγκαίο γεύμα ειδικά για τους μαθητές νεαρής ηλικίας και η κάλυψη αυτής της ανάγκης είναι το ίδιο απαραίτητη με εκείνη του δεκατιανού.
Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε τη δραστηριοποίησή σας ώστε να παρέχετε, με τρόπο που περιγράψατε στο σχετικό έγγραφό σας, την παροχή πρωινού λίγη ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων.
Το πρωινό, προτείνεται, να περιλαμβάνει φρέσκο γάλα ή χυμό και φρούτο ή άλλο ενδεικνυόμενο από τη σχετική νομοθεσία προϊόν διά των κυλικείων των Σχολικών Μονάδων.
Παρακαλούμε για την επανεξέταση της πρότασής σας με βάση εν λόγω πρότασή μας όπως και για τη σχετική ενημέρωσή μας ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ