Προκαταρκτική εξέταση για το πρόβλημα που εμφανίζεται στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, το οποίο πλημμυρίζει από νερά, διέταξε η εισαγγελέας, που θα διερευνήσει περίπτωση αμέλειας του εργολάβου που κατασκεύασε το κτίριο και ευθύνες της Επιτροπής που παρέλαβε το έργο.
Η κατασκευή της σχολικής μονάδας χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών και ολοκληρώθηκε το 2015, και ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του σχολείου, εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα.
Η διευθύντρια του σχολείου, με έγγραφα της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, συνοψίζοντας τους πέντε μήνες λειτουργίας, ανέφερε πως κάθε φορά που έβρεχε αρκετά, πλημμύριζε το υπόγειο του κτιρίου, και παράλληλα εμφανίζονταν διαρροή πετρελαίου από τον καυστήρα, που έσβηνε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση. Η δασκάλα υπέβαλλε αίτημα να τοποθετηθεί και δεύτερη αντλία για να μαζεύει τα νερά του υπογείου, από την στιγμή που η πρώτη δεν ήταν ικανή να το πετύχει.
Η μεταστέγαση του σχολείου έγινε την άνοιξη του 2015 και τα προβλήματα ξεκίνησαν από το φθινόπωρο, με την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να ζητά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, να παρέμβουν για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που υπήρχαν. Το 2016 η Επιτροπή προσωρινής παραλαβής του έργου διαπίστωσε κακοτεχνίες σε κουφώματα του σχολείου, αλλά δεν έκανε παρατηρήσεις για το υπόγειο, που αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η Εισαγγελία, μέσω της προκαταρκτικής ζητά από Πταισματοδίκη, να διερευνήσει εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος, και αν υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής κατέθεσαν οι υπεύθυνοι του σχολείου, ενώ θα κληθούν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις τα μέλη της Επιτροπής προσωρινής, αλλά και της οριστικής παραλαβής του έργου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους υπέγραψαν το πρωτόκολλο της παραλαβής, αλλά και σε τι ενέργειες προχώρησαν για να λύσουν τα κτιριακά προβλήματα. Σημειώνεται ότι η υπογραφή της οριστικής παραλαβής του σχολείου, μπήκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.