Για «προειλημμένη και σχεδιασμένη» απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τα στελέχη της από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Είχαμε μια αφορμή να ξεδιπλωθεί η πολιτική της Ν.Δ. για τη δημόσια τηλεόραση. Η πρόθεση της Ν.Δ. είναι να την κλείσει» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη.

«Στο πλαίσιο του μνημονίου, η ΕΡΤ, από τα 180 εκατ. ευρώ που ήταν το ανταποδοτικό τέλος, επέστρεφε τα 60 ως 70 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν ήταν ανταποδοτικό τέλος, ήταν φόρος. Επειδή βγαίνουμε από τα μνημόνια, η επιστροφή αυτή θα χαμηλώσει αρκετά και γι’ αυτό η ΕΡΤ αποκτά τώρα τη δυνατοτητα να κάνει σοβαρά ανοίγματα, να πάρει πρόγραμμα. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται σφοδρά» σημείωσε ο υπουργός στη συνέντευξή του. 

Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως έχει υποστεί μετάλλαξη και «τα ακροδεξιά στοιχεία έχουν πάρει κεφάλι». «Όταν η Ν.Δ. έχει στις τάξεις της στελέχη που συσχετίζουν το πρόγραμμά της ανοικτά με πρακτικές δικτατοριών, πέραν της προπαγάνδισης συγκεκριμένου ασφαλιστικού συστήματος, υποκρύπτεται και μία σκοπιμότητα σχετικοποίησης των δικτατοριών. Η Ν.Δ. έχει δομικά στοιχεία προγράμματος τα οποία είναι ακραία νεοφιλελεύθερα, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Πρέπει σαν κοινωνία να κάνουμε μια θεμελιακή επιλογή. Θα είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί ή θα παίζουμε το “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων επεσήμανε «ο στόχος είναι μην εφαρμοστεί το μέτρο των περικοπών και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε». «Έχουν ψηφιστεί και τα αντίμετρα, έτσι θα πετύχουμε να μη μειωθεί και το αφορολόγητο» δήλωσε.

Εστιάζοντας στο ύψος των επιτοκίων δανεισμού ανέφερε πως «οι αγορές -μετά και την εξαγγελία της κοινωνικής πολιτικής από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη- κρατούν τα επιτόκια σχετικά χαμηλά. Το 4%, που το χαρακτηρίζουν αρκετά υψηλό κάποιοι, είναι το επιτόκιο με το οποίο δανειζόμαστε αρκετά χρόνια πριν από την κρίση».

Απαντώντας στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο Νίκος Παππάς δήλωσε «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Πάνος Καμμένος θα πειστεί και θα συναινέσει στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Όταν έχεις έναν κυβερνητικό εταίρο ο οποίος διαφωνεί με μια κρίσιμη πολιτική, δε μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Σε λίγες μέρες θα έχουμε το δημοψήφισμα στην πρώην Γιουκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θεωρώ ότι θα σταλεί ένα πάρα πολύ θετικό μήνυμα ότι οι βόρειοι γείτονές μας εγκαταλείπουν οποιαδήποτε διεκδίκηση της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, οποιονδήποτε αλυτρωτισμό. Είναι μια διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας, η Συμφωνία προβλέπει ότι η χώρα μας θα επικυρώσει τελευταία. Μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις θα μπορέσουμε να πείσουμε περισσότερους ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι μπορούμε να πείσουμε και τον Πάνο Καμμένο» είπε.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 14:15

Πηγή: Zougla.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ