Το 1993 ο αρχιτέκτονας Νίκος Σαμαράς, ίδρυε στη Λάρισα το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ. Με παιδαγωγικές σπουδές (ΣΕΛΕΤΕ/ΠΑΤΕΣ) και ήδη πεντάχρονη εμπειρία στη διδασκαλία του σχεδίου τότε, πραγματοποιούσε το όραμά του για επιστημονική προσέγγιση της διδακτικής των τεχνικών και εικαστικών μαθημάτων, κάτι που διαπίστωνε πως έλειπε στη φροντιστηριακή αγορά της Λάρισας.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας των προγραμμάτων του ΠΟΛΥΤΕΧΝΟΥ είναι η εξατομικευμένη διδασκαλία, με διαδικασίες που κινούν το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου σπουδαστή και πετυχαίνουν την αφομοίωση της απαιτούμενης γνώσης και την απόκτηση της επιθυμητής δεξιότητας, με τον ιδιαίτερο τρόπο που εκείνος διαθέτει. Έτσι ο κάθε σπουδαστής ακολουθεί, πρακτικά, ατομικό πρόγραμμα, με ιδιαίτερη προσέγγιση και δικό του ρυθμό, ενώ ο ρόλος του καθηγητή στο εργαστήριο, είναι μόνο τόσο παρεμβατικός όσο χρειάζεται, ώστε να εκδηλώνονται οι ατομικές δυνατότητες του σπουδαστή και να αναπτύσσεται η αυτενέργεια και η πρωτοβουλία, αναγκαία εφόδια για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Για 25 χρόνια τώρα, εκατοντάδες μαθητές, υποψήφιοι για τις Αρχιτεκτονικές Σχολές και τις Σχολές Καλών Τεχνών της χώρας, εμπιστεύτηκαν την προετοιμασία τους στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ και είδαν αυτή τους την επιλογή και τους κόπους τους να δικαιώνονται. Και ο κατάλογος διαρκώς μεγαλώνει, καθώς η παράδοση των επιτυχιών συνεχίζεται αμείωτη κάθε χρόνο.

Τώρα το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, υπό νέα διεύθυνση, στον 6ο όροφο της οδού Μανωλάκη 13-15, σε ένα φιλικό περιβάλλον, που εμπνέει για μάθηση και δημιουργία, και με ένα άριστο επιτελείο καθηγητών του σχεδίου (Αρχιτέκτονες και απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών), συνεχίζει την 25χρονη παράδοση των μεγάλων επιτυχιών, με αντικείμενα:

• Προετοιμασίας Υποψηφίων:

– Αρχιτεκτονικών Σχολών (Γραμμικό-Ελεύθερο Σχέδιο)

– Σχολών Καλών Τεχνών

– Κατατακτηρίων Εξετάσεων Αρχιτεκτονικών Σχολών

• Εικαστικών και δημιουργικής απασχόλησης

– Ζωγραφική παιδιών

– Ζωγραφική ενηλίκων

– Κόμιξ

– Αγιογραφία

• Ταχύρρυθμα Autocad (2D, 3D και φωτορεαλισμός)

Ήδη, άρχισαν για τη νέα χρονιά, τα τμήματα Γραμμικού – Ελευθέρου Σχεδίου Αρχιτεκτονικής, Σχολών Καλών Τεχνών και Κατατακτηρίων Εξετάσεων Αρχιτεκτονικών Σχολών, ενώ οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα συνεχίζονται.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ: Μανωλάκη 13-15, 6ος όροφος, τηλ. 2410621791 και 6973912087.

ΕΝΘΕΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ