Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, με φόντο τα κρούσματα κορvνοϊού που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, αλλά και την ανησυχία για τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος έχει τεθεί το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 με πρόστιμο 100 ευρώ.

Επίσης, όπως έγραψε το ethnos.gr, το lockdown βρίσκεται εκτός συζήτησης, με το βάρος να πέφτει στην επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και στην αύξηση των τεστ.

Τρία συν ένα σενάρια για περισσότερα τεστ

Επίσης, μια σειρά εναλλακτικών σεναρίων εξετάζονται, με στόχο την αύξηση των τεστ ώστε το χαλαρό εορταστικό κλίμα να μην οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Η κυβέρνηση αναμένει και τις εισηγήσεις των ειδικών, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Χορήγηση self test στους πολίτες στις γιορτές των Χριστουγέννων για να γίνει το ρεβεγιόν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αύξηση του αριθμού των τεστ που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι για να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Αυτή τη στιγμή απαιτούνται δύο τεστ την εβδομάδα (μοριακά η rapid), ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν τρία (ή και τέσσερα). Μένει να φανεί αν στην «εξίσωση» θα μπουν και self test.

Υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 ωρών (αντί για 48 ωρών) για την είσοδο σε κλειστούς χώρους (π.χ. καταστήματα). Η υιοθέτηση ανάλογων προτάσεων θα εξαρτηθεί από την πίεση που θα δεχθεί το επόμενο διάστημα το σύστημα υγείας. Να σημειωθεί πως στην εστίαση και στη διασκέδαση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται οι ανεμβολίαστοι να βρίσκονται ούτε στους εξωτερικούς χώρους (στους κλειστούς χώρους απαγορεύεται ήδη).

Παράλληλα υπάρχει ένα ακόμα σενάριο, το οποίο θα επιστρατευθεί σε περίπτωση που επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ειδικότερα θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους εμβολιασμένους για δωρεάν τεστ. Ωστόσο σε αυτή τη χρονική συγκυρία το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στους ανεμβολίαστους.

Πηγή: ethnos.gr

.sdna.gr

Την είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here