Πλήθος επιλογών για τα δώρα των ερωτευμένων – Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά του Βόλου

Την τιμητική τους έχουν σήμερα 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, κοσμηματοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, καταστήματα με είδη δώρων, με καλλυντικά και με εσώρουχα. Από ό,τι φαίνεται και φέτος οι Βολιώτες θα γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, βέβαια ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα από άλλες χρονιές και τα μισά από τις εποχές προ οικονομικής κρίσης.
Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας οι καταστηματάρχες έχουν στολίσει τις βιτρίνες των καταστημάτων τους για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο το «μπάτζετ» για δώρα την ημέρα των ερωτευμένων πέφτει και τα χρήματα που ξοδεύονται είναι και λιγότερα, ενώ σε σχέση με τα χρόνια προ της οικονομικής κρίσης το ποσό έχει πέσει κάτω από το μισό που διέθεταν.

Ο κ. Δημήτρης Γκλαβίνης, που διατηρεί κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Βόλου, σημείωσε ότι πρόκειται για μια εμπορική γιορτή, η οποία καλό είναι να υπάρχει. «Οι καλές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον δεν ξοδεύονται τα ποσά που ξοδεύονταν πριν την κρίση» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Δημήτρης Γκλαβίνης, κοσμηματοπώλης

Όσον αφορά στα δώρα οι απόψεις ποικίλλουν. Από ένα μικρό και συμβολικό δώρο έως και κάτι καλύτερο και πιο ακριβό. «Οι γυναίκες συνήθως προτιμούν ένα ρολόι για να δωρίσουν στο έτερον ήμισυ για την ημέρα των ερωτευμένων, ενώ οι άντρες έχουν περισσότερες επιλογές. Ο μέσος όρος κυμαίνεται από 50 ευρώ και φτάνει έως τα 100 €» ανέφερε ο κ. Δημήτρης Γκλαβίνης.
Από την πλευρά της η κ. Αγγελική Ρούπακα, που διατηρεί κατάστημα στο κέντρο της πόλης, τόνισε ότι η κίνηση ξεκίνησε δειλά-δειλά και θα κορυφωθεί σήμερα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Οι προτιμήσεις ποικίλλουν. Από σέξι εσώρουχα, ερωτικές κάρτες, ιδιαίτερα κοσμήματα κ.λπ.» σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι η ημέρα των ερωτευμένων αφορά σε όλες τις ηλικίες και κάνει κάποιον να λάμπει.

Η κ. Αγγελική Ρούπακα, ιδιοκτήτρια καταστήματος

Η ίδια ανέφερε πως είναι δύσκολα και ο κόσμος ξοδεύει λιγότερα χρήματα από άλλες χρονιές με το ποσό να κυμαίνεται από 15 έως 100 ευρώ.
Ο κ. Στέφανος Καϊσαρλής, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου, τόνισε ότι «οι παραγγελίες έχουν αρχίσει ήδη και ο κόσμος προτιμά περισσότερο πάστες και σοκολατάκια σε ειδικές συσκευασίες και σε σχήμα καρδιάς και λιγότερο τούρτες» για να συμπληρώσει πως το σύνηθες είναι να ξοδέψει κάποιος από 5 έως 10 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και 15 ευρώ.
Ο ίδιος σημείωσε πως κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχει μία αυξημένη κίνηση και ζήτηση ενόψει της ημέρας των ερωτευμένων, αλλά ο κόσμος ξοδεύει λιγότερα χρήματα.

Ο κ. Στέφανος Καϊσαρλής, ζαχαροπλάστης

Η προετοιμασία άρχισε από την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου με τον στολισμό του καταστήματος και τις συνθέσεις για τους ερωτευμένους τόνισε η κ. Διανέλλου, ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου. Η ίδια επισήμανε πως υπάρχουν ήδη παραγγελίες, αλλά η κίνηση θα κορυφωθεί σήμερα, ενώ σε πρώτη ζήτηση είναι τα τριαντάφυλλα σε μπουκετάκια και σε συνθέσεις σε γυάλα ή με αρκουδάκια, τα σοκολατένια τριαντάφυλλα και οι ορχιδέες.
Η κ. Διανέλλου κατέληξε λέγοντας ότι ο μέσος όρος που διαθέτει κάποιος είναι τα 10 ευρώ, όταν πριν την κρίση αυτό το ποσό κυμαινόταν στα 30-35 ευρώ.

Η κ. Διανέλλου, ανθοπώλης

Η κ. Ελένη Αλεξογιάννη, που διατηρεί κατάστημα με εσώρουχα στο κέντρο του Βόλου, ανέφερε ότι η ημέρα απαιτεί εντυπωσιακά και κόκκινα σετάκια εσωρούχων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως οι εποχές που γίνονταν παραγγελίες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σε συσκευασίες ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η ίδια ανέφερε ότι ο μέσος όρος που ξοδεύει κάποιος κυμαίνεται έως το πολύ τα 50 ευρώ.